Tilta būvniekam par iekavētajiem darbiem būs jāmaksā soda nauda, kuras apmēri pagaidām netiek atklāti.

Sakarā ar laikā nepabeigto Ventas tilta rekonstrukciju Ventspilī no tilta būvniekiem – ģenerāluzņēmēja AS "Latvijas tilti" – jāpiedzen ne vien līgumā paredzētā soda nauda par neiekļaušanos termiņā, bet arī visai prāvie zaudējumi, kas šī iemesla dēļ nodarīti pasažieru pārvadātājam – pašvaldības SIA "Ventspils reiss". Par to šodien preses konferencē informēja Ventspils mērs Aivars Lembergs.

Kā skaidroja Ventspils mērs, tilta rekonstrukcijas laikā radušos zaudējumus "Ventspils reisam" kompensē darbu pasūtītājs, proti, Ventspils brīvostas pārvalde. Taču, tā kā darbi ir iekavējušies, tad Ventspils brīvostas pārvaldei jāizvirza prasība, lai šos zaudējumus, kas radušies pēc līgumā noteiktā termiņa, sedz tilta būvnieks.

Pašlaik tiek prognozēts, ka Ventas tilta rekonstrukciju pabeigs līdz 10. decembrim. Tilts tūlīt pēc nodošanas ekspluatācijā tiks atvērts satiksmei, bet oficiāla tilta atklāšana varētu notikt vēlāk – nākamā gada vēlā pavasarī vai vasaras sākumā, kad laika apstākļi šāda brīvdabas pasākuma rīkošanai būs daudz labvēlīgāki.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: