Dzīvnieku patversmes iekārtošana Vārves pagasta Sprīdīšos ir tiktāl pabeigta, lai tajā varētu uzņemt pirmos iemītniekus, tomēr vēl jārisina jautājums par finansējuma piesaistīšanu darbinieku algošanai un dzīvnieku uzturēšanai.

Vārves pagasta "Sprīdīšos" ekspluatācijā nodoti daļa no dzīvnieku patversmes ēkas, kā arī voljēri ēkas ārpusē. Pabeigtajā ēkas daļā atrodas virtuve, dušas telpa, tualete un istaba patversmes darbiniekam. Pārējā ēkas daļā iekšdarbus plānots turpināt, kad šim mērķim tiks atrasti līdzekļi.

Par patversmes nodošanu ekspluatācijā informēta Ventspils pašvaldības iestāde "Komunālā pārvalde".

Kā ziņots, pašlaik Ventspils tuvumā nav dzīvnieku patversmes. Ventspils pašvaldība ir noslēgusi līgumu ar SIA "Oposums", lai nogādātu klaiņojošos dzīvniekus Saldus patversmē.

Dzīvnieku labturības biedrības "Rembo" vadītājs Māris Kalniņš tuvākajā laikā iecerējis ar Ventspils pilsētas un novada pašvaldībām pārrunāt jautājumus, kas saistīti ar patversmes darba nodrošināšanu.

Kā ziņots, patversmes būvniecība ilga vairāk nekā divus gadus. Patversme tapa gan par Kalniņa privātajiem līdzekļiem, gan ziedojumiem. Trīs gadu laikā patversmes būvniecībai saziedoti aptuveni 1500 latu, iepriekš informēja Kalniņš.

Dzīvnieku patversmes vajadzībām būvētā ēka atrodas uz pushektāru liela zemes gabala. Topošās patversmes ēkas platība ir aptuveni 280 kvadrātmetri. Pēc Kalniņa teiktā, ēkā būšot vieta aptuveni 15 suņiem, 10-20 kaķiem, taču ārpusē paredzētas vietas vēl aptuveni 30-40 dzīvniekiem.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: