Sestdien, 27. novembrī, plkst. 16.00 Pārventas bibliotēkā notiks lasītāju kluba "Labirints" piecu gadu jubilejas pasākums.

Pārventas bibliotēkas lasītāju klubs „Labirints” aizsākās ar bibliotēkas krājumā jauniegūto mūsdienu krievu literatūras grāmatu iepazīšanu un apspriešanu. Diskusiju gaitā kluba biedriem radās jautājumi par literāro pēctecību gan krievu, gan latviešu valodā, tādēļ tika apspriesta krievu klasiķu Ļeva Tolstoja, Antona Čehova, Ivana Buņina un Vladimira Majakovska daiļrade.

Atsevišķi vakari veltīti Vizmas Belševicas un Mirdzas Ķempes literārai darbībai, kā arī iepazīti Ventspils Starptautiskajā rakstnieku un tulkotāju mājā tapušie Jāņa Rokpeļņa un Andra Kolberga jaundarbi.

Līdztekus literārām diskusijām, kluba dalībnieki aktīvi iesaistās bibliotēkas krājuma veidošanā, iesakot to autoru darbus, kuri ieguvuši popularitāti Krievijā un ārvalstīs. Kluba veidotāja un tā dvēsele ir Ventspils literāte Tatjana Liepiņa- Atvare, kura ikmēneša tikšanās reizēs Pārventas bibliotēkā pulcē arvien plašāku interesentu loku.

Lasītāju klubs „Labirints”  savu piecu gadu jubileju atzīmē Krievu kultūras dienu ietvaros. Aicināti visi interesenti!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: