Diemžēl, bet BK Ventspils neizmantoja pēdējo iespēju regulāro sezonu pabeigt kā uzvarētāja. Regulārās sezonas pēdējā mačā izbraukumā tika piedzīvots zaudējums pret Valmiera/Ordo un BK Ventspils to pabeigusi otrajā vietā.

Šī bija abu komandu ceturtā tikšanās reize šajā sezonā un kopējā bilance ir ventspilniekiem nelabvēlīga - 1:3. Iespējams, ka šī bija arī pēdējā tikšanš reize šogad, jo nākamais randiņš pagaidām ir tikai teorētisks. Ir divi varianti, kā BK Ventspils atspēlēties vēl šajā sezonā ir iespēja atspēlēties par visiem pāri nodarījumiem - vai nu lielajā finālā, vai finālā par bronzas medaļām. Lai īstenotos pirmais variants, tad pusfinālā ventspilniekiem būs jātiek galā ar Rīgas VEF un Valka/Valga pāra uzvarētāju. Savukārt Valmiera/Ordo pusfinālā vajadzēs uzvarēt Liepāja/Triobet un Jūrmala/Fēnikss pāra uzvarētājus. Vai arī abām komandām pusfinālos jāzaudē. Tā ir tikai teorija, bet kas šovakar notika Valmierā?

Pieņemts teikt, ka pēc kaujas ar kulakiem nevicinās, taču basketbolā un ikvienā sporta spēlē tiek meklēti iemesli, kāpēc spēle beidzās tā un ne savādāk. It īpaši zaudētāju nometnē tiek meklēti šie iemesli. Neiedziļinoties niansēs, pirmā vieta, kur tehniskajā protokolā piestāj pirksts, ir soda metieni. BK Ventspils nerealizēja 10 sodiņus, kas divu līdzvērtīgu pretinieku duelī ir nepiedodama greznība. Tiesa, arī laukuma saimnieki nebija paši precīzākie soda metienu izpildītāji - garāma aizmesti astoņi. Pieņemsim, ka uz soda metienu līnijis šī spēle netika pazaudēta.

Ir lietas, kuras tehniskajā protokolā netiek ierakstītas. Piemēram, pirmā puslaika un trešās ceturtdaļas beigas. Kas notika pirmā puslaika izskaņā? Armands Šķēle ar smaidu uz lūpām iemet divus tālmetienus. Šķēle vecākais nav pats labākais tālmetienu izpildītājs pašmāju basketbolā, taču iemest viņš var un to viņš arī izdarīja. Pieņemot, ka Škēles trejači bija nejaušība, tad trešās ceturtdaļās pēdējā minūtē un pēdējā sekundē Bērziņa un Mičela tālmetieni lai arī bija ar cūcenes piegaršu, par negaidītiem tos nevar nosaukt. Saskaitot kopā, tie ir 12 punkti, kuri tika ja ne uzdāvināti, tad nogulēti gan. Kā zināms, tad visa spēle beidzās ar sešu punktu deficītu.

Dzīve ar šo spēli un zaudējumu nebeidzas. Tikai tagad sāksies īstais basketbols un tas sāksies ar pusfinālu, kurā, visticamāk, pretiniekos būs Rīgas VEF. Tikai uzvara pusfinālā ļaus aizmirst tos astoņus zaudējumus, kuri piedzīvoti šā gada regulārajā sezonā.

LBL čempionāts

Valmiera/Ordo un BK Ventspils 83:77 (18:21, 23:15, 20:16, 22:25)

Valmiera/Ordo: Kaufmanis 17, Mičels 14, Bērziņš 13, Armands Šķēle 11, Blaus 7, Rozītis 6, Vairogs 6, Laksa 5, Aigars Šķēle 4;

BK Ventspils: Peiners 15, Pits 14, Dīns 12, Janičenoks 12, Gulbis 7, Šeļakovs 6, Niks 5, Butjankovs 4, Viginss 2.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • -3
    žipčiks 23.04.2016, 22:36:01

    Bus mums intresants pusfinals+finals,tikai lidz tam ir loti japacensas kartigi nospelet! Man patik !

  • 0
    Bruns Svilis 24.04.2016, 00:54:00

    Wagiins šodiens švaks!

  • -3
    karlito 24.04.2016, 10:14:54

    Neatceros,kad komanda būtu 8reizes zaudējusi regulārajā čempionātā,nenoliedzami spēku samērs ir starp komandām ir izlīdzinājies,bet 8''zāģi'' tomēr ir par daudz..Štelmahers sūta sveicienus savai bijušai komandai...............kādreizējais fināls tagad būs jau pusfinālā,un tas daudz ko parādīs,parādīs,cik ļoti Ventspils grib vai negrib,un vai vispār šogad ir gatava cīnīties par čempiona titulu.Lai izdodas!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: