Ventspils novada pašvaldība, izsludinot projektu konkursu "Solis 2016", paredzētu uzņēmēju iniciatīvas veicināšanai, saņēma 37 pieteikumus.

Teritorijas un ekonomikas attīstības komitejas locekļi, izvērtējot tos sešu kritēriju skalā, pieņēma lēmumu atbalstīt 10, dažādām aktivitātēm piešķirot 9968,65 eiro. Projektus vērtējot, lielāku atbalstu guva inovatīvi, argumentēti, rūpīgi izstrādāti, ilgtspējīgi projekti, kuros ir pieteicēju līdzfinansējums, kā arī trīs papildu punktus ieguva projekti, kuru iesniedzēji pašvaldības līdzfinansējuma konkursā piedalās pirmo reizi.

Vislielāko punktu skaitu ieguva SIA "Ugāles ērģeļbūves darbnīca", kas izgatavos CNC trīsasu polifrēzmašīnu, nodrošinās jaunu darbavietu un prakses vietas tehnikumu audzēkņiem. Projektam piešķirti 1000 eiro. Ugāles pagasta zemnieku saimniecība "Kannenieki" 1000 eiro izlietos saimniecības darbības paplašināšanai – vaislas trušu iegādei un trušu būru būvniecībai. SIA "ARB Pope" realizēs inovatīvu un tehniski sarežģītu projektu, saistītu ar iekārtu testēšanu. Projektam piešķirti 1000 eiro. Privātpersona D. Magonīte reģistrēs saimniecisko darbību Užavā, nodrošinās jaunu darbavietu, izveidos augļu dārzu un sadarbosies ar augļu pārstrādātājiem novadā. Projekta summa – 1000 eiro.

Vidusskolnieks no Piltenes D. Dzērve reģistrēs ar vistkopību saistītu saimniecisko darbību Piltenes pagastā, nākotnē attīstīs bioloģisko lauksaimniecību. Projektam piešķirti 1000 eiro. Līdzīgu projektu realizēs S. Pirvica, kas vēlas nodarboties ar putnkopību, audzējot paipalas, pīles, zosis un dējējvistas, arī šim projektam pašvaldība atvēlēja 1000 eiro. Interesantas idejas ir Jūrkalnē reģistrētajam uzņēmumam SIA "Lietpratis", kas grasās izveidot jaunu reģionālu produkta zīmolu, kuru patērētāji iepazīs, kad būs realizēts projekts, kam piešķirti 1000 eiro. E. Dermaks Vārves pagastā iecerējis nodibināt uzņēmumu, izveidot jaunu darbavietu un par projektam piešķirtajiem līdzekļiem – 968,65 eiro – iegādāties visu aprīkojumu, kas nepieciešams vistu turēšanai un cāļu audzēšanai kā gaļas, tā olu realizācijai.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: