Reiz daudzu lasītāju iemīļotā Ventas Balss tradīcija –makšķernieku konkurss Ventas zivs – atgriežas. Makšķerniekiem tie piedāvāta iespēja padižoties ar noķerto lomu un, iespējams, kļūt par dažādu balvu īpašnieku.

Makšķerniekiem patīk stāstīt savus stāstus par noķerto, nereti pat nedaudz pārspīlējot, un sapņot par jaunām neparasti lielām trofejām. Konkurss Ventas zivs, kad kaislīgie makšķernieki stāstīja un rādīja savas trofejas, bija ilggadēja Ventas Balss tradīcija. Tagad esam nolēmuši to turpināt. Nosacījumi paliek iepriekšējie: noķerot zivi, ar kuru, jūsuprāt, var piedalīties konkursā, ir jārīkojas šādi:

*loms ir jānosver un jānomēra vienā no trīs makšķernieku piederumu veikaliem (sk. zemāk), kur šos skaitļus pierakstīs, apstiprinot ar veikala zīmogu;

*pēc tam ir jāatnāk uz Ventas Balss redakciju vai arī veikala darbinieki paši sazināsies ar žurnālistiem, lai nofotografētu lomu un vairāk pastāstītu par to. Ja nav sveša gatavošanas māksla, labprāt pierakstīsim zivs pagatavošanas recepti.

Sezonas izskaņā veiksmīgākie un aktīvākie makšķernieki saņems vērtīgas sponsoru balvas: no veikaliem Medniekiem un makšķerniekiem Lielajā prospektā 54, Ieroči Lielajā prospektā 9 un Pludiņš Tārgales ielā 60.

Par konkursa pirmo dalībnieku, pateicoties kuram arī nolēmām atjaunot konkursu, kļuva pieredzējušais makšķernieks Jurijs Bolgarovs, kurš atnesa uz veikalu savu trofeju – 42 cm garu un 900 g smagu vimbu. Tā tika noķerta Ventā, aiz Ventavas. «Šī zivs bija lielāka par vidējo,» stāsta Jurijs, turpinot: «Man agrāk bija ķērušās mazāka izmēra vimbas, taču pirms trīs gadiem aiz tilta pie Zlēkām noķēru vienu 1,5 kg vimbu. Šogad tik liela man trāpījusies pirmo reizi. Ja kāds noķers lielāku, lai nāk un nosver, būs mums konkurence.» Jurijs pastāstīja arī zivs pagatavošanas recepti. Vimba ir jānotīra, ar asu nazi jāizgriež fileja no abām pusēm. Tā ir jānomazgā, jāapsāla, jāapviļā miltos, un, pirms zivi ievietot cepeškrāsnī, traukā jāielej saulespuķu un olīveļļa un pa virsu zivij jāuzliek majonēze. Kad viena puse apcepusies, zivs ir jāapgriež, arī augšējai daļai uzliekot majonēzi.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    cits 19.04.2016, 16:10:46

    Ne visus lomus var rādīt publiski.
    Vai tad Ventas Balss maksās tos milzīgos sodus?

  • -1
    norge 19.04.2016, 21:09:22

    tas kas rokas jalaiz atpakal lai pa augas

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: