Pieci Latvijas izlases šorttrekisti, tai skaitā ventspilnieki, piedalīsies gadskārtējās «Alta Valtelina Trophy» sacensībās šorttrekā Itālijas pilsētā Bormio, kas notiks no 12. līdz 14.novembrim.

«Alta Valtelina Trophy» ir Eiropā lielākās junioru sacensības, kas pulcē labākos šorttrekistus no šīs pasaules daļas un kur startē arī pieaugušo izlases. Bormio augstkalnes ledus ir viens no ātrākajiem Eiropā, tādēļ visai bieži tieši šajās sacensībās daudzi sportisti uzlabo savus personiskos rezultātus. Bormio savulaik ir rīkojušas Pasaules Kausa posmus, un tajos kritis ne viens vien pasaules rekords.


Gan piebilstams, ka šīs sacensības savu prestižu nedaudz ir mazinājušas attiecībā pret šorttreka maču sērijām «Danubia Cup» un «Star Class». Kā zināms, oktobra vidū Ventspilij bija gods sarīkot vienu no «Danubia Cup» posmiem.


Latvijas, kuras pārstāvji šajā turnīrā startēs jau astoto reizi, vēsturē vislabākos panākumus junioriem A grupā 2004.gadā sasniedza Evita Krievāne, uzvarot sacensību kopvērtējumā. No puišiem Haralds Silovs tajā pašā gadā izcīnīja otro vietu kopvērtējumā, bet 1500 metru distancē viņam pietrūka tikai pāris simtdaļu, lai labotu pasaules junioru rekordu.


Šogad valsts šorttreka izlases treneris Māris Birzulis uz sacensībām Itālijā ir aizvedis Evitu Krievāni un Jēkabu Saulītis, kuri startēs pieaugušo konkurencē. Bez viņiem turnīrā piedalīsies mūsu jaunie talanti Roberto Puķītis (B kategorijā), Marta Paškeviča (C kategorijā) un Kārlis Zvejnieks (D kategorijā).


Sacensību formāts būs daudzcīņa ar superfinālu noslēgumā. Sacensības sāksies piektdienas rītā un beigsies svētdien. Pēc šī starta mūsu sportisti dosies uz Polijas pilsētu Elblongu, kur risināsies «Eiropa Cup Final, Danubia Cup» Polijas posms. Šajā posmā individuālajā atlases turnīrā piedalīsies arī rekordliels dalībnieku skaits no Ventspils sporta skolas «Spars».

Attēlā:Roberto Puķītis

 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: