Olimpiskā centra stadionā piektdien notiks Rudens skrējiens, kuru organizē Maratona klubs Ventspils, un gaidīti tiek arī visi nūjošanas piekritēji.

Skriešanas un nūjošanas pasākums ir paredzēts kā 2010. gada sezonas noslēguma skrējiens, vai arī tieši pretēji – kā motivācija Ventspils iedzīvotājiem sākt nodarboties ar šo sporta veidu un iekļaut to savā ikdienas ritējumā. «Kā jau visās sacensībās, arī šajās būs uzvarētāji, taču Ventspils Maratona klubs uzsver, ka šīs sacensības vairāk domātas labam garastāvoklim,» atklāja viens no pasākuma organizatoriem Andris Valerts.

Pasākuma reģistrācija sāksies 19.novembrī plkst. 11, bet starts tiks dots plkst. 13 Olimpiskā centra Ventspils stadionā, kurā būs izveidots 2,5 kilometru garš aplis. Katrs dalībnieks pēc savām spējām varēs izvēlēties, cik reizes veikt šo apli – 2,5, 5 vai 10 km distancēs. Vieglatlētikas manēžā plānota vēl nebijusi un unikāla finiša zona, kāda Latvijā līdz šim nav bijusi.

Pasākumam pieteikušies jau vairāk nekā 100 skrējēji, kuru starpā ir arī Latvijas čempionāta maratonā bronzas medaļas ieguvējs, mūsu Arnis Rumbenieks, kā arī kuldīdzniece Anete Midrijāne. «Tāpat dalību sacensībās pieteikuši gan amatieri, gan iesācēji, kuriem šis pasākums varētu būt kā pirmais ieraksts sadaļā – manas skriešanas sacensības,» piebilda Valerts.

Pasākums paredzēts arī nūjotājiem, plānots, ka tajā piedalīsies vismaz aptuveni 50 šī sporta veida piekritēji. Nūjošanas instruktore Ilona Kursīte no plkst. 12 veiks nelielu nūjošanas apmācību un iesildīšanos pirms distances starta, kura pēc katra izvēles būs vai nu 5 km, vai arī 10 km gara.

Valerts noslēgumā piebilda, ka pasākumā tiek gaidīti visi aktīvās atpūtas cienītāji, jo skriešana ir ļoti demokrātisks sporta veids. «Rudens skrējiens Ventspilī ir bezmaksas pasākums, kuru nodrošina Ventspils Maratona klubs ar atbalstītājiem. Tā ka, ja vēlaties aktīvi pavadīt brīvdienu kopā ģimeni, draugiem un citiem skriet gribētājiem, tad droši nāciet un skrieniet vai nūjojiet. Pasākumā paredzēti vēl arī citi pārsteigumi,» atklāja Valerts.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: