Gan slēgto skolu ēkas Usmā un Zirās, gan Ugāles sociālā aprūpes centra ēkas pagaidām vēl ir tukšas. Skolu ēkas noskatījušas sabiedriskās organizācijas. 

Abas skolu ēkas iznomātas sabiedriskajām organizācijām, kas plāno tur realizēt labdarības projektus. Ziru skola fonam Dzīvības maize iznomāta, neprasot atlīdzību, savukārt Usmas skolas ēka biedrībai Ābeles izīrēta par 10 sant./m², biedrībai būs jāmaksā arī par komunālajiem pakalpojumiem, ziņo novada domes priekšsēdētājs Aivars Mucenieks. Biedrības Ābele pārstāve Aiga Strazdiņa ziņo, ka patlaban organizācija kārto dokumentus, lai saņemtu sabiedriskā labuma statusu, tas ļaus arī šajā gadījumā samazināt izdevumus par īri.  

Slēgtajā Ziru pamatskolā fonds Dzīvības maize apņēmies izmitināt krīzes situācijās nonākušas daudzbērnu ģimenes, informē fonda valdes priekšsēdētāja Sanita Sidere. Līgums par ēkas iznomāšanu noslēgs uz 10 gadiem, un fonds ēkas sakārtošanai piesaistījis un turpinās piesaistīt Eiropas Savienības projektu līdzekļus. Patlaban tiek mainītas ēkas jumta apdares loksnes. Šajā gadā nav plānots izmitināt cilvēkus, taču, jā kāda ģimene būs nonākusi krīzes situācijā un telpas būs tādā stāvoklī, lai tajās mitinātos, tas var notikt.

Slēgtajā Usmas skolā sieviešu biedrība Ābeles plāno atvērt sociālo pakalpojumu centru, kurā izmitināt vecus cilvēkus, invalīdus un krīzes situācijās nonākušus cilvēkus, informē biedrības pārstāve Aiga Strazdiņa. Ar šādu ideju biedrībā vērsās bijusī Usmas skolas skolotāja Elita Treimane, un viņa arī apstiprināta par topošā centra vadītāju. Sākotnēji tā būs pansijas tipa iestāde, kurā par uzturēšanos būs jāmaksā īre. Pirmie centra klienti tiks uzņemti decembra sākumā, prognozē Strazdiņa. Viens korpuss tiks atvēlēts Usmas bērniem, kas te varēs sanākt kopā, lai zīmētu un citādi darbotos.    

Savukārt pērn slēgtā Ugāles veselības un sociālās aprūpes centra telpas joprojām stāv tukšas un neapkurinātas. Neviens pretendents uz šo ēku izmatošanu nav pieteicies, ziņo Mucenieks. Viņš norāda, lai ēku izmantotu, jāiegulda lieli līdzekļi. Novadam aktuālāk esot vispirms atsavināt citus objektus, piemēram, vienģimeņu mājas.              

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: