Ventspils domes sēdē izskatīja jautājumu par nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piešķiršanu.

  Saistošie noteikumi „Nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piešķiršanas kārtība fiziskām un juridiskām personām, kuras veic saimniecisko darbību Ventspils pilsētā” tika pieņemti 2010. gadā jaunā redakcijā ar mērķi sniegt atbalstu uzņēmējiem, kuru darbības saglabāšana un attīstība veicina turpmāko Ventspils pilsētas tautsaimniecisko izaugsmi un pašvaldības izvirzītos stratēģiskās attīstības mērķus. 

Kā viena no svarīgākajām atbalstāmajām jomām Ventspils pilsētā, kas veicinātu tūrisma attīstību, ir atzīta viesnīcas pakalpojumu sniegšana. Piešķirot nodokļa atvieglojumus, pašvaldība cer ne tikai saglabāt viesnīcu, viesu namu, kempingu u.c. skaitu līdzšinējā līmenī, bet arī veicināt jaunu uzņēmumu ienākšanu viesnīcu biznesā. 

Viesnīcu īpašumu kategorijā interesi par nodokļa atvieglojumu saņemšanu 50% apmērā no nodokļa gada summas izrādīja liels skaits nodokļa maksātāju, tomēr, izvērtējot pretendentu atbilstību saistošo noteikumu prasībām, atvieglojumi tika piešķirti 8 fiziskām un juridiskām personām par kopējo summu Ls 13 747.

Lielāko atvieglojumu summu saņēma PSIA „Ventspils labiekārtošanas kombināts” - par nekustamo īpašumu, kas tiek izmantots Ventspils Piejūras kempinga darbībai (Ls 8 424) un SIA „Viesnīca „Dzintarjūra”” par īpašumiem, kur darbojas viesnīcas „Dzintarjūra” un „Vilnis” (Ls 4 087).  

Nodokļa atvieglojumi piešķirti arī par īpašumiem, kur darbojas citas Ventspilī un Kurzemes reģionā atzītas viesnīcas:  „Jūras brīze” un „Kupfernams”, jauniešu viesnīca „Ventspils augstskolas tūristu viesnīca”, kā arī viesu nami „Karlīnes nams” un „Maija”.

Lai nodrošinātu sporta un aktīvās atpūtas pakalpojumu pieejamību un attīstību, saskaņā ar pašvaldības saistošajiem noteikumiem nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumi 90% apmērā jeb Ls 3091 piešķirti SIA „Olimpiskais centrs” „Ventspils” - par ēkām un inženierbūvēm, kas atrodas galvenajā sporta bāzē Sporta ielā 5 (tenisa korts, skeitparks, speciālie sporta laukumi), kā arī futbola laukumos Katoļu ielā 40 un Tārgales ielā 5A un Piedzīvojumu parka teritorijā.

Nodokļa atvieglojums  par zemi un ēkām 70% apmērā jeb Ls 19 113 piešķirts SIA „Ventspils lidosta”, kas nodrošina reģionālas lidostas pakalpojumu sniegšanu Ventspils pilsētā, un SIA „Kurzemes Filharmonija”Ls 3 277 apmērā par nekustamo īpašumu Karlīnes ielā 40, kas tiek izmantots pašvaldības deleģētu funkciju veikšanai kultūras jomā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: