FK Ventspils izcīnījis svarīgu uzvaru cīņā par Latvijas čempiona titulu, ar 4:1 (1:0) pieveicot FK Jaunība un tādējādi vēl saglabājot cerības uz titulu.

 Šajā mačā no mūsējiem tika gaidīta vienīgi uzvara, lai vēl vismaz teorētiski varētu pacīnīties par Latvijas čempiona titulu. Protams, šoreiz pretinieks arī nebija no augstākā plaukta –desmitā vienība Virslīgā –, no tā mājas spēlē noteikti bija jāņem trīs punkti. Tāpat tika gaidīti arī vārtu guvumi, jo līdzjutēji cerēja nevis vienkārši uz uzvaru, bet gan pārliecinošu, kas arī, lai ne viegli, tomēr izdevās.

Pirmo puslaiku ventspilnieki noslēdza savā labā tikai ar 1:0, izšķirošos notikumus atstājot uz otro spēles nogriezni. Vienīgos vārtus guva Maikls Maki Mvondo. Drošāku pārsvaru mūsējie ieguva jau otrā puslaika sākumā, kad vēlreiz precīzi sita Mvondo. Ar šo vārtu guvumu spēles liktenis praktiski bija izšķirts, jo pretinieku sniegums neliecināja, ka varētu notikt kaut kādas neparedzētas nejaušības.

Jau spēles izskaņā ar spēcīgu sitienu kombināciju noslēdza Aleksejs Višņakovs, panākot jau 3:0 Ventspils labā. Nepagāja ne trīs minūtes, kad trešos vārtus guva Mvondo, tādējādi nopelnot hat-trick un līdzjutēju ovācijas.

Pie teikšanas tika arī Jaunības spēlētāji, kas vienā no spēles pēdējiem uzbrukumiem nopelnīja 11 metru soda sitienu, ko aukstasinīgi realizēja Jaunības vārtsargs Antons Astrahancevs, gūstot goda vārtus.

Tikmēr spēli Liepājā aizvadīja ventspilnieku sīvākie konkurenti cīņā par medaļām – SK Liepājas Metalurgs un FC Skonto –, kurā ar 2:1 pārāki izrādījās Skonto futbolisti. Tādējādi divas kārtas pirms čempionāta beigām rīdzinieki saglabā sešu punktu pārsvaru pār mūsējiem un ir pavisam tuvu Virslīgas čempiona titulam.

Tagad FK Ventspils var justies drošāks arī par savu otro vietu, jo liepājnieki pēc šī zaudējuma atpaliek jau par četriem punktiem. Izskatās, ka šādi arī visas komandas varētu finišēt, jo mūsējiem pat uzvara Rīgā pret Skonto var neko nedot, tāpēc ka rīdziniekiem tad vēl pēdējā spēlē būtu jāzaudē FK Jaunība, kas ir maz ticams. T

as viss ar noteikumu, ka mūsējie pēdējā kārtā pārspēj FC Tranzīts. Katrā ziņā FK Ventspils vēl saglabā teorētiskas cerības un Rīgā, pieveicot Skonto, var pierādīt, ka abu duelī ir pārāks.

Tāpat notiek arī cīņa par Virslīgas rezultatīvākā spēlētāja titulu, par ko sacenšas jau iepriekš minēto komandu pārstāvji: Deniss Rakels (SK Liepājas Metalurgs), Natans Žuniors Karvalju (Skonto FC) un mūsu Jurijs Žigajevs (FK Ventspils). Līderis ar 16 gūtajiem vārtiem pagaidām ir Rakels, par vienu precīzu sitienu mazāk ir Karvalju, bet mūsu Žigajevam – 14. Tā ka arī šajās cīņās vēl viss tikai priekšā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: