Noslēgumam tuvojas Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas otrā un trešā korpusa 3.stāva rekonstrukcija, kas tiek īstenota ar ES finansējuma atbalstu.

Apskati fotogrāfijas!

Pēc tās pabeigšanas jau decembrī pie jaunām telpām un mūsdienīga aprīkojuma tiks ginekoloģijas nodaļa, acu slimību, ausu, kakla un deguna slimību nodaļas, kā arī slimnīcas centrālā instrumentu sterilizācijas nodaļa.

 

Šobrīd jau ir veikti būvdarbi instrumentu sterilizācijas nodaļā. Tajā ir uzstādītas jaunas sterilizācijas iekārtas un nodaļa patlaban strādā testa režīmā. Nodaļā tiks centralizēti veikta slimnīcas medicīnas materiālu un instrumentu sterilizācija. 

 

Tikmēr pārējās nodaļās šobrīd notiek apdares darbi – uz grīdām tiek klāti linoleji, notiek iekaramo griestu izbūve un elektroierīču montāža, tiek krāsotas sienas un veikti citi apdares darbi. Ir izbūvētas inženierkomunikācijas, saremontēti apkures sistēmas elementi, izbūvēts viens no diviem liftiem un tiek veikta otra lifta montāža.

 

Pēc rekonstrukcijas pabeigšanas nodaļas iegūs mūsdienu prasībām atbilstošu plānojumu. Katrā palātā būs savs sanitārais mezgls, kā arī personāla izsaukšanas poga un pieslēguma vietas skābekļa un saspiestā gaisa padevei. Ginekoloģijas nodaļas pacienti atradīsies atsevišķā korpusa daļā, bet acu slimību, kā arī ausu, kakla un deguna slimību pacienti atradīsies citā daļā. Kopumā nodaļās būs divi māsu posteņi. Acu slimību nodaļai būs jauna operāciju zāle. 

Šajā stāvā tiks izvietoti arī ambulatorie kabineti ginekologam, acu ārstam, ORL speciālistam, kā arī būs fizikālās medicīnas procedūru telpa. Visi kabineti tiks aprīkoti ar mūsdienīgām medicīnas tehnoloģijām, ar kurām strādās vadošie Ventspils speciālisti – Dr. Brencēns, Dr. Straupmanis, Dr. Ošiņš, Dr. Porniece un citi augsti kvalificēti slimnīcas speciālisti.

„Ir gandarījums, ka pacientiem, kuriem nepieciešama ginekoloģiskā, acu vai ORL slimību stacionāra ārstēšana, to varēs saņemt mūsdienu prasībām atbilstošos apstākļos, līdzīgi kā tas šobrīd notiek pārējās slimnīcas nodaļās. Savukārt darbiniekiem būs ērtas un mūsdienīgi aprīkotas telpas medicīniskās palīdzības sniegšanai,” uzsver Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas valdes priekšsēdētāja Egija Siliniece piebilstot, ka projekta realizācijā ieekonomēto ES finansējumu iecerēts novirzīt reanimācijas nodaļas modernizēšanai.


Projekta īstenošanai 85% finansējumu nodrošina ES Eiropas Reģionālās attīstības fonds, 13,21 % valsts budžets un 1,79 % Ventspils pilsētas pašvaldība. Nodaļu rekonstrukciju veic SIA “Vindbūvserviss”, kas uzvarēja atklātā konkursā.


Pateicoties projekta īstenošanai slimnīca spēs uzlabot Ventspils un Ziemeļkurzemes pacientu medicīnisko aprūpi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: