MasterCard Baltijas Basketbola līgas (BBL) spēlē izbraukumā BK Ventspils, uzvarot ar 97:63 (25:11, 30:14, 17:24, 25:14) un līdz ar to izcīnot ceturto uzvaru piecās spēlēs, neatstāja nekādas cerības Liepājas Lauvu basketbolistiem.

Šī uzvara izvirzīja mūsējos otrajā vietā BBL regulārā čempionāta kopvērtējumā. Pirmajā vietā ar četrām uzvarām un diviem zaudējumiem atrodas Tartu vienība Rock; jāpiebilst, ka mūsējiem ir visas iespējas apsteigt igauņus, jo viena spēle vēl ir rezervē. Tikpat uzvaru piecās spēlēs ir arī VEF basketbolistiem, bet ventspilniekiem ir labāks gūto/zaudēto punktu skaits (+ 61), VEF ir + 44.

Jāatzīmē, ka mačā pret liepājniekiem punktus guva gandrīz visi mūsu basketbolisti, izņemot Lauri Blauu, kas laukumā pavadīja tikai nedaudz vairāk par trim minūtēm un neizcēlās ar punktu guvumu. Punktu gūšanas garšu atguvis Rašads Andersons, kas ar 20 gūtajiem punktiem bija komandas rezultatīvākais spēlētājs, metot ar lielisku precizitāti: 1 pt. – 1/2, 2 pt. – 5/5, 3 pt. – 3/4.

Vēl iepriekšējās spēlēs Andersona metieni spītīgi nekrita grozā, arī no labām situācijām un pietiekamā skaitā, bet pēdējās trīs spēles liecina, ka viņam iekšā ir un viņš ir gatavs kļūt par komandas līderi uzbrukumā.

BK Ventspils valdes priekšsēdētājs Uldis Boitmanis Ventas Balsij atklāja, ka uzvaras pamatā bijis spēlētāju cīņas spars un spēja mobilizēties. «Mums vienmēr kaut kā pietrūka, arī motivācijas, bet Liepājā viss izdevās pilnībā.

Pēc zaudējuma Tartu Rock visi bija šokēti, tāpēc nolēmām izrunāties ar spēlētājiem par dzīvi, basketbolu un citām lietām. Kā vēlāk izrādījās, tad tas devis vēlamos augļus – spēlētāji cīnījās ar citu azartu.

Treneri bija labi izskautojuši Liepājas komandu – zinājām visas viņu kombinācijas –, tā ka bijām pilnībā gatavi cīņai. Vēl pirms pāris dienām liepājnieki pieveica komandu VEF tās labākajā sastāvā, tā ka ar viņiem nedrīkst nerēķināties.

Pirmo reizi šosezon redzēju spēlētājus maksimāli mobilizējušos un ļoti kustīgu spēli gan uzbrukumā, gan aizsardzībā. Ar savu aktivitāti un precīzajiem metieniem jau mača sākumā lauzām spēli un izvirzījāmies pārliecinošā vadībā. Varu tikai pateikt – es esmu lepns par mūsu komandu.»

Ventspils: Andersons 20, Meisons 16, Strēlnieks 14, Gulbis 11, Vairogs 10, Štimacs 9+8AB, Kuzminsks 6+11AB, Bērziņš 6, Bankevics 3, A. Strēlnieks 2.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: