Bijušais ventspilnieks Oskars Sarkans kļuvis par Austrālijas čempionu bodibildingā un kvalificējies Mr. Universe konkursam.

Apskati fotogrāfijas!

Vispirms Oskars septembrī uzvarēja Kvīnslendas štata čempionātā NABBA/WFF Queensland State Championships, kur viņš pārstāvēja savu pilsētu Gold Coast City. Atlēts startēja WFF kategorijā, kur ņem vērā auguma un svara attiecību pēc formulas: augums –100+4=svars.

Pēc Oskara auguma un svara parametriem, viņš ir WFF 2. klasē (kopumā ir četras klases). Sacensībās startēja aptuveni 100 dalībnieku un Oskars diezgan pārliecinoši ieņēma pirmo vietu, kļūstot par štata čempionu. Tas atlētam ļāva kvalificēties nacionālajam čempionātam, kas šomēnes norisinājās Sidnejā.

Sidnejā sacensībās NABBA/WFF 2010 Australian National Championships Oskars jau pārstāvēja savu štatu. Čempionātā piedalījās vairāk nekā 100 dalībnieki no visas Austrālijas un Oskara kategorijā bija manāma jau daudz nopietnāka konkurence.

Tomēr arī šoreiz Oskaram izdevās uzvarēt, kļūstot par Austrālijas čempionu, lai gan konkurenti sekoja cieši pa pēdām. Pēc Austrālijas čempiona titula iegūšanas bija jāsacenšas arī par Overall jeb Mr. Australia titulu, kur tiekas visi pirmo vietu ieguvēji no katras kategorijas.

Galvenā cīņa izvērsās starp Oskaru un 1. klases uzvarētāju Alastairs Vaits, tomēr latvietim nācās piekāpties. Tomēr labā ziņa ir, ka pēc Mr. Australia kausa pasniegšanas pie Oskara pienāca NABBA QLD prezidents Marks Raiens un Austrālijas NABBA prezidents Grīms Lancefīlds paziņojot, ka visu esot izšķīris tikai viens punkts un arī Oskars ir kvalificējies Mr. Universe konkursam, kas 18. jūnijā notiks Vācijā.  

„Labāku startu nevar vēlēties, iznāciens izdevās ar lielu blīkšķi, esmu apmierināts,” rezultātus vērtē Oskars. Viņš atklāj, ka sacensībām nopietni gatavojies no jūnija sākuma. Trīs reizes dienā treniņi ar celšanos puspiecos no rīta, strikta diēta un disciplīna, ne soli no režīma.

Milzīgs atbalsts esot bijis no sievas Natālijas, kura kļuvusi par pozinga instruktoru, speciālisti sportista sabalansēta uztura pagatavošanā un perfekta mākslīgā iedeguma uzklājēju sacensībām. Oskars trenējies kopā ar IFBB pasaules mēroga profesionāli Adrianu Bato, kurš galvenokārt palīdzējis ar pozinga principiem, kā arī iemācījis dažus trikus, kā psiholoģiski iespaidot savus pretiniekus.   

Nākamās sacensības Oskaram paredzētas maija vidū, kad viņš piedalīsies Austrālijas Dienvidu puslodes čempionātā, bet galvenais starts – WFF Mr. Universe Vācijā. 

Jāatgādina, ka Oskars savulaik bija iecienīts Olimpiskā centra Ventspils atlētikas treneris un uz dzīvi Austrālijā pārcēlās pirms diviem gadiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: