Lai atjaunotu tradīciju atzīmēt Autotransporta darbinieku dienu, 28. oktobrī PSIA „Ventspils reiss” rīko autobusu vadītāju profesionālās meistarības konkursa noslēguma kārtu.


 

Tā notiks uzņēmuma bāzes teritorijā, un tajā piedalīsies iepriekšējo konkursu izcilākie braucēji gan lielo, gan mazo autobusu grupās, un tie, kas visveiksmīgāk kārtojuši teorētiskos pārbaudījumus ceļu satiksmes noteikumos, kā arī viesi no citām pasažieru pārvadātāju organizācijām.

Konkursa mērķis ir celt autobusu vadītāju profesijas prestižu, uzlabot un papildināt autobusu vadītāju zināšanas ceļu satiksmes noteikumos, pasažieru pārvadāšanas noteikumos un citās, ar tiešo darbu saistītās jomās. Uzrādot labus rezultātus dažādās ar tiešo darbu saistītās jomās, autobusu vadītājiem iespējams saņemt gan balvas, gan piemaksu par augstu profesionālo meistarību.

Meklējot labākās darba formas, šogad konkurss tika organizēts vairākās kārtās, sākot no maija mēneša, un labākie autobusu vadītāji jau zināmi. Tagad atliek izvērtēt, kurš no viņiem ir visprofesionālākais.

Pēdējās kārtas programmā paredzēti atsevišķi veiklības braucieni ar lielas ietilpības tālsatiksmes, tūrisma vai pilsētas autobusiem un MERCEDES BENZ – 303, kas ikdienā pārvadā pasažierus pa Ventspils rajona ceļiem, bet sākotnēji kalpoja par transporta līdzekli Vācijas armijas karavīriem, lai tie varētu pārvietoties poligonu teritorijā.

Neapšaubāmi, ka autobusu vadītājiem, kas ikdienā brauc ar daudz modernākiem un jaunākiem autobusiem, nav nemaz tik viegli vadīt šādu transporta līdzekli.

Veiklības braucienos autobusu vadītājam jāveic elementi, ar kuriem profesionāls šoferis sastopas ikdienā: šķēršļu apbraukšana, autobusu gabarītu ievērošana, iebraukšana boksā uz remonta bedres, piebraukšana pie pieturas, apgriešanās braukšanai pretējā virzienā ierobežotā teritorijā u.tml. Šogad ieviests arī jauns elements, kas pārņemts no vācu kompānijas SETRA paraugdemonstrējumiem un prasa īpašu uzmanību un iemaņas.

Tradicionāli, jau trešo gadu, konkursa ietvaros notiek sadarbība ar Ventspils skolām, kuru audzēkņi var iesniegt savus radošos darbus. Tā kā atsaucība no bērnu puses ir ļoti liela, nolemts sašaurināt dalībnieku loku, un šogad konkursā piedalās Ventspils Mākslas skolas audzēkņi.

Pasažieru pārvadājumus PSIA „Ventspils reiss” veic jau 13 gadus. Pašlaik liela uzmanība tiek pievērsta autobusu parka atjaunošanai un pasažieru apkalpošanas kultūras uzlabošanai, tāpēc konkurss ir nozīmīgs papildinājums ikdienas darbam.    

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: