Liepājas un Ventspils pašvaldības sadarbosies abu pilsētu lidostu infrastruktūras attīstības projektu sagatavošanā.

Ventspils pašvaldība deleģējusi pilsētas domes priekšsēdētāja 1. vietnieku Jāni Vītoliņu ("Latvijai un Ventspilij") parakstīt līgumu par sadarbību Liepājas un Ventspils lidostu infrastruktūras attīstības projektu sagatavošanā, lai kopīgi īstenotu nepieciešamās darbības plānoto Ventspils un Liepājas lidostu infrastruktūras attīstības projektu sagatavošanā, valsts atbalsta notifikācijas dokumentu sagatavošanā un iesniegšanā Eiropas Komisijai ar mērķi piesaistīt Kohēzijas fonda līdzfinansējumu.

Parakstīt šo līgumu tiks deleģēts arī Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks (Liepājas partija). Ventspilij un Liepājai kopīgi sagatavojot valsts atbalsta notifikācijas dokumentus, mazināsies risks, ka vienas vai otras lidostas projekts var netikt atbalstīts.

Ventspils dome nolēmusi atbalstīt Ventspils lidostas attīstības projekta pamatojošās dokumentācijas sagatavošanu Kohēzijas fonda līdzfinansējuma piesaistei darbības programmas "Infrastruktūra un pakalpojumi" aktivitātē "Lidostu infrastruktūras attīstība".

Līdzīgs lēmums par Liepājas lidostas attīstības projekta gatavošanu finansējuma piesaistei šonedēļ tika pieņemts arī Liepājas domes Attīstības komitejā, un tas vēl būs jāapstiprina domes sēdē.

Šī gada septembrī Ministru kabineta (MK) sēdē tika apstiprināts informatīvais ziņojums par ES Kohēzijas fonda darbības minētās programmas un aktivitātes nosacījumiem un turpmāko virzību. Informatīvais ziņojums paredz, ka reģionālās lidostas Liepājā un Ventspilī varēs pretendēt uz Kohēzijas fonda finansējumu.

Liepājas lidosta pretendēs uz 2,4 miljonu latu finansējumu, bet Ventspils lidostai iezīmēti 1,9 miljoni latu. Liepājas lidosta plāno pretendēt uz finansējumu, lai veiktu skrejceļa rekonstrukciju un pagarināšanu, gaismas sistēmu uzstādīšanu, kā arī citus nepieciešamos pasākumus drošai lidostas ekspluatācijas nodrošināšanai.

Ventspils lidostā plānots pagarināt skrejceļu, ierīkot jaunu skrejceļa apgaismojumu, sakārtot meliorācijas sistēmu, atjaunot peronu.

Pamatojoties uz MK apstiprināti informatīvo ziņojumu, tiks izstrādāti MK noteikumi, kas definēs prasības katras lidostas projekta iesniegšanai. Finansējuma saņemšanai plānota projektu ierobežota atlase - projektus varēs iesniegt tikai uzaicinātās lidostas Liepājā un Ventspilī.

Projektu pieteikumu plānotais iesniegšanas termiņš ir 2011. gada pirmais ceturksnis, tādēļ nepieciešams iesniegt dokumentāciju valsts atbalsta saņemšanai un noteiktā laikā sagatavot projekta pieteikumu iesniegšanai Satiksmes ministrijā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: