Ceturtdien Ventspils dome pieņēma lēmumu par pašvaldības dzīvojamo māju Dzelzceļnieku ielā 6, 8 un 14 privatizācijas uzsākšanu.

Šie nekustamie īpašumi atrodas Ventspils brīvostas teritorijā. Ventspils brīvostas valde 28. septembra sēdē izskatīja Ventspils domes vēstuli, kurā tika lūgts atkārtoti lemt par dzīvojamo māju Dzelzceļnieku ielā 6, 8, 14 privatizācijas iespējām.

Valde, izvērtējot Ventspils brīvostas pārvaldes Attīstības programmā 2010.-2015. gadam nospraustos mērķus un uzdevumus saistībā ar ostas attīstībai nozīmīgo infrastruktūras objektu – Tilta termināļa un ostas 12. piestātnes būvniecību, ņēma vērā, ka līdz ar Ventas tilta rekonstrukciju un Eiropas starptautiskās automaģistrāles (E22) ielu posmu rekonstrukciju, zudusi nepieciešamība pēc jauna ceļa pārvada, kas savienotu Ventas tiltu ar esošo ceļa pārvadu, un tam nepieciešamo pievedceļu būvniecības, kā rezultātā nav nepieciešama iepriekš minēto dzīvojamo māju nojaukšana.

Ventspils brīvostas valde 2010.gada 28.septembra lēmumā Nr. 10/3 „Par dzīvojamo māju Dzelzceļnieku ielā 6;8;14, Ventspilī, privatizāciju” nolēma piekrist minēto dzīvojamo māju privatizācijai ar noteikumu, ka zemes gabalu Dzelzceļnieku ielā, Ventspilī, uz kuriem atrodas dzīvojamās mājas Dzelzceļnieku ielā 6, 8, 14, Ventspilī, atļautā izmantošana, realizējama atbilstoši Ventspils pilsētas Teritorijas plānojumā noteiktajam, tādejādi izslēdzot konkrēto dzīvojamo māju rekonstrukcijas iespējas (būves vai tās daļas pārbūve, mainot būves vai tās daļas apjomu) un jaunu dzīvojamo ēku būvniecību dzīvojamām ēkām piesaistītajos zemes gabalos, kā arī neizslēdzot neērtības, kas var rasties dzīvojamo māju īpašniekiem ilgtermiņā no saimnieciskās darbības pieguļošajās teritorijās.

Savukārt lēmumā minētie ierobežojumi atļauj potenciālajiem ēku īpašniekiem pēc privatizācijas veikt ēku renovāciju, kas nozīmē būvju vai to daļu remontus (kapitālos remontus), lai atjaunotu būves vai to daļas, nomainot nolietojušos nesošos elementus vai konstrukcijas, kā arī mērķtiecīgu funkcionālu vai tehnisku uzlabojumu ieviešanu būvēs, nemainot to apjomu un funkciju.

Sēdē piedalījās 10 domes deputāti no 13, deputāts Jānis Vucāns devies komandējumā, Dainis Gīlis atradās atvaļinājumā, bet Aivars Lembergs – tiesā.

Dome, atklātā sēdē balsojot ar 8 balsīm par (Guntis Blumbergs, Ilze Buņķe, Jānis Vītoliņš, Aigo Gūtmanis, Didzis Ošenieks, Dace Korna, Vladislavs Šafranskis, Ivars Landmanis), pret – 1 (Jeļena Garbuzova), atturas – 1 (Aleksandrs Mirvis) pieņēma lēmumu: „Par dzīvojamo māju Dzelzceļnieku ielā 6;8;14, Ventspilī, privatizācijas uzsākšanu”.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: