Pirmo zaudējumu Mastercard Baltijas Basketbola līgā (BBL) piedzīvojis BK Ventspils, kas izbraukumā ar 79:89 (10:24, 25:25, 18:20, 26:20) atzina Tartu Rock pārākumu.

Spēles lūzums, kā vēlāk izrādījās, notika jau mača pirmajā ceturtdaļā. Igauņu basketbolisti to uzvarēja vairāk nekā pārliecinoši – ar 24:10, un šis pārsvars vēlāk izrādījās izšķirošs.

Atlikušajā spēles laikā mūsējie centīgi mēģināja atspēlēties, bet mača sākumā pārāk daudz zaudētie punkti neļāva to paveikt. Ja spēles laikā ventspilnieki uzlaboja sniegumu uzbrukumā, tad aizsardzība un soda metienu realizēšana joprojām sagādāja problēmas. Ceturtās ceturtdaļas vidū mūsējiem izdevās pietuvoties līdz mīnus četri (67:71), bet igauņi nesalūza un uzreiz atbildēja ar pieciem punktiem, tādējādi prasmīgi pārvarot Ventspils presingu un gūstot uzvaru ar 89:79.

Ventspils rindās rezultatīvākais spēlētājs ar 19 punktiem bija Jānis Strēlnieks, kurš izšķirošajos brīžos nekautrējās uzņemties arī līdera lomu. 16 punktus – tālmetieni 4/4, soda metieni 4/4 – guva Ingus Bankevics, bet 12 punkti amerikāņu uzbrucēja Rašada Andersona kontā.

BK Ventspils šis bija pirmais zaudējums četrās aizvadītajās spēlēs BBL regulārajā turnīrā, bet Tartu vienībai šī bija trešā uzvara piecās spēlēs. 

Nākošā spēle ventspilniekiem paredzēta jau rīt, kad Baltijas Basketbola līgas ietvaros viņi izbraukumā tiksies ar Liepājas lauvām. Mača sākums pulksten 19.30. Jāpiebilst, ka liepājnieki ir uzņēmuši apgriezienus un pēdējā spēlē mājās ar 69:66 apspēlēja VEF Rīga basketbolistus, tādējādi sagādājot viņiem arī pirmo zaudējumu BBL.

Punktu guvēji:

J. Strēlnieks 19, Bankevics 16, Andersons 12, Gulbis 9, Meisons 8 (6 rez. piesp.), Štimacs 8 (10 atl. b.), Kuzminsks 6 (7 atl. b.), Blaus 1, A. Strēlnieks, Bērziņš.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: