Filmu vērtē kinogardēdis Savva Matvejevs.

Režisors: Džons M. Chu

Solis augšup 3D – jau trešais un, šķiet, visspožākais filmas turpinājums par ielu dejotāju ikdienu. Par sižetu šoreiz nespriedīšu, jo tas šajā gadījumā ir maznozīmīgs un līdz malām pārpildīts ar standarta pavērsieniem. Sižeta pamatā ir mēģinājums sasaistīt loģiskā ķēdītē neskaitāmās satriecošās dejas filmā. Citiem vārdiem, Solis augšup 3D ir tāda 100 minūšu kolāža, kas sastāv no efektīgām dejām mūsdienu jauniešu mūzikas pavadījumā.

Cik žēl, ka mūsu kinoteātris nav aprīkots ar stereoattēla funkciju! Viss tas neprāts (vārda vislabākajā nozīmē), ko dejotāji īsteno uz ekrāna, noteikti izskatās vienkārši satriecoši 3D formātā. Pievienojiet tam visam vēl neaizmirstamus vizuālos efektus, kurus izpilda dejotāji, lai padarītu krāšņāku savu uzstāšanos, un jūs sapratīsiet, ko mēs zaudējam, skatoties filmu ierastajā 2D formātā.

It īpaši trīsdimensiju efekts pietrūkst filmas beigās – kad finālcīņa starp diviem deju grupējumiem Pirāti un Samuraji neprātīgas gaismas spēles pavadījumā izpildīta vienkārši satriecoši. Taču tas nebūt nenozīmē, ka filma nav baudāma parastā kinoteātrī – nebūt nē, jo autori nav pārāk aizrāvušies ar specefektiem un filma nav bijusi iecerēta tikai 3D formātam, tāpēc arī 2D formātā viss izskatās dabiski.

Gribas uzslavēt operatoru un montāžas autoru – puiši pastrādājuši godam un patiesi pacentušies parādīt katru dejas detaļu. Vienīgais nelielais mīnuss – daudzveidīgu kustību nav īpaši daudz un arī dikti oriģinālu deju filmā varēja būt vairāk.

Atsevišķi gribas izcelt mūziku – skaņas ieraksts vienkārši lielisks.

Dejotāju plastiskās kustības, galvu reibinoši triki paralēli ar nevainojami piemeklētām mūsdienu jauniešu skaņdarbiem sniedz milzīgu pozitīvo emociju lādiņu. Esmu pārliecināts, ka vairums skatītāju pat nepamanīs, ka sākuši dejot, dodoties prom no kinoteātra.

 

Solis augšup 3D – lieliska dāvana brīvdienās – pievilcīgi galvenie varoņi, košas krāsas, mūsdienīga mūzika un dejas, dejas, dejas...

Spriedums: 8 – ļoti labi! Solis augšup 3D ir galvenais šī rudens kinopozitīvisms un spilgtākā šā gada jauniešu filma. Manuprāt, jautājums, vai filmu skatīties kinoteātrī, vienkārši atkrīt. Noteikti jāiet!

Ko vēl var noskatīties, ja iepatikusies filma Solis augšup 3D: Solis augšup, Solis augšup 2.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: