Rīt Ventspils Mūzikas skolas audzēkņi koncertēs Rīgā, pasākumā, kas tiek veltīts Eiropas gada cīņai pret nabadzību un sociālo atstumtību.

Pasākums "Rīga vieno: Cilvēki. Iespējas. Atbalsts" notiks Centrālajā dzelzceļa stacijā.

Plkst. 12 pasākumu atklās Eiropas gada labas gribas vēstniece Vaira Vīķe-Freiberga. 

Pasākumā, kas tiek veltīts Eiropas gada cīņai pret nabadzību un sociālo atstumtību, vairāk nekā desmit nevalstiskās organizācijas prezentēs labās prakses piemērus un konsultēs par reālām atbalsta iespējām grūtībās nonākušiem cilvēkiem - kur un kādu palīdzību var saņemt krīzes situācijās, kur tiek dalītas pārtikas pakas, kur iespējams iegūt jaunas zināšanas un prasmes, un kā atrast darbu.

Līdz pat plkst. 19 ar priekšnesumiem uz skatuves uzstāsies gan populāri mākslinieki. Tai skaitā Eiropas gada Labas gribas vēstnieks, jaunais mūziķis Rihards Bērziņš, Ventspils Mūzikas skolas pedagogu Santas Treilības un Jāņa Treilība audzēkņi – Neapoliešu klasisko dziesmu konkursa „Il Pulcinella d’Oro” (Itālija) 3. vietas ieguvēja Ketija Arāja, Neapoliešu klasisko dziesmu konkursā „Il Pulcinella d’Oro” diplomande Loreta Brauna, kā arī konkura „Majova nutka” (Polija) 2.vietas ieguvēja un Jūras dziesmu festivāla Hādemestē (Igaunija) labākā skatuviskā snieguma balvas ieguvēja Laura Rubīna, kura šobrīd mācās Ventspils Mūzikas vidusskolas otrajā kursā.

Pasākumu kuplinās arī bērni no SOS ciematiņa Valmierā un bērni no Strazdumuižas neredzīgo skolas, kā arī dažādu pašdarbības kolektīvu dalībnieki.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: