Monreālā notiekošajā «Korean Air» pirmā Pasaules Kausa posmā šorttrekā sacensību trešajā dienā Latvijas šorttrekists Haralds Silovs kvalificējās finālam, taču kritiena dēļ ieņēma 6.vietu 1500 metru distancē.

Starptautiskās Slidošanas asociācijas organizēto sacensību trešā diena Latvijas šorttrekistiem neizvērtās īpaši sekmīga. Rīta sacensībās 500 m distancē pēc izpelnīta falšstarta Latvijas otrs šorttrekists Jēkabs Saulītis nogulēja atkārtoto startu, pēc kā centās no trešās pozīcijas iekļūt starp diviem labākajiem, taču izpelnījās sodu un pēdējo vietu skrējienā. Kopvērtējumā viņam 38. vieta. Par uzvarētāju kļuva Olimpiskais čempions Hamelins Charles.

Mūsu cerības tika liktas uz Haralda Silova pusfinālu1500 m distancē. Tajā viņš pārliecinoši finišēja pirmais, pārējiem neatstājot nekādu cerību. Fināls bija visintriģējošākais ar daudz pozicionālām dalībnieku maiņām. Pusdistanci Silovs kontrolēja situāciju un pat bija līderis, taču četrus apļus pirms beigām kritiens pārsvītroja visas gaidītās cerības. Līdz ar to finālā diemžēl pēdējā vieta skrējienā un 6.vieta kopvērtējumā.

Haralds ir sarūgtināts, jo medaļa šoreiz izspruka no rokām. «Distancē jutos labi un, esot vadībā, jutu, ka varu uzvarēt, jo spēka pietika, arī pretinieki nelikās tik draudīgi. Tad virāžā kritiens…» viņš komentēja pēc slidojuma, piebilstot, ka vēl nejūtas savā labākajā formā, bet taktiski ir pilnveidojis sevi.

Šodien abi Latvijas sportisti pārbrauks uz Kvebeku, kur nākošajās brīvdienās notiks «Korean Air» Pasaules kausa II posms.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: