Vakar  Zemessardzes 54.Inženiertehniskā bataljona Nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas (NMN) rotas karavīri neitralizēja divas aviācijas bumbas, kas bija atrastas pie slēpošanas kalna "Lemberga hūte".

Katra bumba svēra 50 kilogramus, un tās neitralizēšanā bija iesaistīti trīs karavīri, informēja 3.Zemessardzes novada štāba Civilmilitāras sadarbības speciāliste seržante Kristiāna Štrāle.

 

Viņa atgādināja, ka 2008.gada rudenī pie "Lemberga hūtes" tika atrastas Otrā Pasaules kara 67 aviācijas bumbas, kuru kopējais svars bija sešas tonnas.

Galvenokārt Latvijas teritorijā tiek atrasti artilērijas šāviņi, mīnmetēja mīnas, granātas, taču katru gadu tiek neitralizētas arī vairākas aviācijas bumbas.

Ventspils novadā šogad atrasti arī citi sprādzienbīstami priekšmeti. Piemēram, 3.septembrī Jūrkalnes pagastā - prettanku granāta, 27.aprīlī Ventspilī - mīnmetēja mīna.

Nacionālie bruņotie spēki lūdz iedzīvotājus būt uzmanīgiem un, atrodot priekšmetus, kas varētu būt sprādzienbīstami, nekādā gadījumā tos neaiztikt. Vieta, kur tie atrasti, iespēju robežās jāiezīmē un par atradumu jāziņo tuvākajā policijas nodaļā vai pa telefonu 112. Pēc informācijas saņemšanas uz notikuma vietu dosies NMN speciālisti, kas atrastos priekšmetus neitralizēs.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: