Pagājušās nedēļas nogalē, 29. novembrī, Salaspils Sporta namā norisinājās jau trešais Latvijas Jaunatnes Frisbija Čempionāts jauktajā grupā.

Čempionātā piedalījās 11 izglītības iestāžu komandas no Ogres, Salaspils, Rīgas, Valmieras un Ventspils, kopumā pulcējot ap 100 spēlētāju klātienē.  Čempiona titulu sensacionāli izcīnīja Salaspils 1. vidusskola, aiz sevis atstājot pagājušā gada medaļniekus Ventspils Tehnikumu un Ventspils 4. vidusskolu. Vērtīgāko spēlētāju balvas aizceļoja uz Ventspili.

Čempionāta pirmajā kārtā komandas tika iedalītas 4 apakšgrupās, kurās katru grupu uzvarētāji un otro vietu ieguvēji tālāk kvalificējās ceturtdaļfināliem. Pērno čempionātu favorīti Ventspils 4. vsk. un  Ventspils Tehnikums apakšgrupās tika izsēti ar pirmajiem numuriem, kas arī tika apliecināts, uzvarot visās apakšgrupu spēlēs.

C grupā favorītiem Ventspils 6. vsk. neveicās tik labi, jo tika piedzīvots smags zaudējums pret maz zināmo Valmieras Viestura vsk. vienību, kuri attiecīgi uzvarēja apakšgrupā.  D grupā viegli pirmo vietu izcīnīja Salaspils 1. vsk.  Sīvākā cīņa grupu spēlēs izvērtās starp Ogres 1. vsk.  un Ventspils Tehnikumu. Visā spēles laikā nevienai no komandām tā arī neizdevās iegūt vairāk, kā viena punkta atrāvienu. Punktu šai cīņai pielika Ventspils Tehnikums, kas cīņas galotnē uzvarēja ar rezultātu 10:9.

Ceturtdaļfinālos ar grūtām uzvarām favorīti apliecināja savus spēkus, no tālākas cīņas par medaļām izslēdzot tādas komandas kā Ogres 1. vsk. un Ogres Valsts ģimnāzija.  Pusfinālos bija vērojamas krietni vien spraigākas spēles. Pirmo pusfinālistu duelī tikās pērnā gada čempioni Ventspils 4. vsk. un Salaspils 1. vsk. Lai arī spēles sākums labāks padevās ventspilniekiem, tomēr LFL rūdītā Salaspils 1. vsk. spēja izlīdzināt rezultātu un beigās izcīnīt uzvaru ar minimālu pārsvaru 11:9. Otrajā pusfināla duelī spēkiem mērojās Valmieras Viestura vsk. un Ventspils Tehnikums. Visā spēles gaitā nevienai no komandām neizdevās atrauties ar vairāk kā 2 punktu pārsvaru. Bija manāma valmieriešu LFL gūtā pieredze, jo ne tikai uzbrukums, bet arī aizsardzība valmieriešiem deva iespējas gūt vieglus punktus. Diemžēl spēles izskaņā, pēc Valmieras Viestura vsk. pieļautās kļūdas uzbrukumā veiksmīgāk nospēlēja Ventspils Tehnikums, svinot uzvarot ar 10:9.

Spēlē par trešo vietu Ventspils 4. vsk. tikās ar Valmieras Viestura vsk., kas pēc skatītāju vērtējuma bija visinteresantākā spēle visā LJFČjg. Ventspilnieki uzsāka pārliecinoši, lai arī īsais spēlētāju soliņš lika par sevi manīt, tas viņiem neliedza ātri izvirzīties vadībā ar 3 punktu pārsvaru (4:1). Tomēr pieredzes bagātā Valmieras Viestura vsk. komanda atbildēja ātri un precīzi, gūstot 3 bezatbildes punktus pēc kārtas (4:4). Turpmākā spēles gaita bija līdzīga, taču Ventspils 4. vsk. spēles vadības grožus vaļā neatlaida, Valmieras Viestura vsk. spēja izlīdzināt rezultātu (10:10), bet spēles galotnē Ventspils 4. vsk.  apliecināja savu favorītu statusu un pabeidza maču ar rezultātu 13:10. 


Finālspēlē Salaspils 1. vsk. jau no paša mača sākuma dominēja pār Ventspils Tehnikuma vienību. Salaspils 1. vsk. audzēkņi jau pirmo punktu guva ar Callahanu (uzreiz tverot disku pretinieku zonā), kas ir reta parādība jauniešu frisbijā. Kopumā visā mačā, salaspiliešu pārdomātā aizsardzībā pretiniekiem neļāva gūt daudz punktus. Spēle beidzās ar graujošu Salaspils 1. vsk. pārsvaru (13:2).

Par čempionāta vērtīgāko spēlētāju tika atzīts Ēriks Podgurskis (Ventspils 4. vsk.) un vērtīgākā spēlētāja Katrīna Prince (Ventspils 6. vsk.)

frisbee.com

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: