4. decembrī plkst. 19.00 Pārventas bibliotēka aicina uz koncertcikla “Iepazīsot Bigbendu” otro koncertu “Līdzīgais un Atšķirīgais”, kurā piedalīsies Ventspils Junior Band un Ventspils Big Band.

Koncerts nozīmīgs ar to, ka Ventspils bigbends pirmo reizi spēlēs kopā ar Grammy balvas ieguvēju, kontrabasistu Linnu Sītonu (Lynn Seaton), kurš pašlaik Latvijā viesojās kā vieslektors Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, kā arī talantīgo bundzinieku Rūdolfu Dankfeldu.

Linns Sītons dzimis Oklahomā, kontrabasu sācis spēlēt 9 gadu vecumā. Sākot ar 70-to gadu beigām aktīvi koncertē Amerikas Savienotajās valstīs. No 1980. līdz 1984. gadam bijis rezidējošs kontrabasists Blue Wisp Jazz Club Cincinati, kur spēlējis kopā ar tā laika lielām slavenībām. Vēlāk uzstājies vairākos sastāvos. Līdz 1998. gadam dzīvojies Ņujorkā, pēc tam pieņēmis darba piedāvājumu slavenajā University of North Texas, kas ir viena no lielākajām un prestižākajām džeza skolām pasaulē.Linns Sītons ir koncertējis 49 no 50 ASV pavalstīm un 35 ārvalstīs, piedalījies vairāk kā 100 ierakstos – tostarp Grammy balvu guvušā projektā “Diane Schuur and the Count Basie Orchestra”.


Klausītājiem būs iespēja dzirdēt tradicionālā džeza mūzikas skaņdarbus un komponista/pianista Ritvara Garozas rakstītās kompozīcijas bigbenda sastāvam, kas jau ir ieguvuši vairākkārtēju klausītāju atzinību iepriekšējos koncertos.

Ieeja koncertā bez maksas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: