Laikraksta «Ventas Balss» piektdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Piedzīvo adventes laiku

Gaidot Ziemassvētkus, svētdien iedegsim pirmo sveci adventes vainagā. Advente tulkojumā no latīņu valodas nozīmē atnākšana. Tas ir īpašs sagatavošanās laiks, kas dots, gaidot Dieva atnākšanu cilvēku pasaulē un vēlmei atvērt sevi Dieva klātbūtnei. Nozīmīgs un īpašs tas ir arī Ašmju ģimenē, kurā dievbijība iet roku rokā ar mūsdienīgu pasaules uztveri.

Uguņošana pie tilta – valsts svētkos

Šogad, tāpat kā iepriekš, 25. decembrī ventspilnieki svinēs Tilta svētkus. Nākamgad pilsētai svarīgu datumu svinēšana un svētku uguņošanas grafiks mainīsies.

 

2.lpp. Viedoklis: «Krāšņi, bet vai vajag!?», laikraksta «Ventas Balss» žurnāliste Līga Tīrmane

«Pilsētas Ekonomikas un budžeta komisija pieņēmusi lēmumu, kas tiešām iepriecina, – turpmāk vairs Ziemassvētku laikā bezjēdzīgi gaisā nešausim salūtu. Šajā gadā gan tas vēl būs jāpiecieš, un Pirmajos Ziemassvētkos, 25. decembra vakarā, notiks Tilta svētki – tradicionāli ar salūtu. No nākamā gada šo dīvaino Tilta svētku salūts pārceļos uz 18. novembri – dienu, kurai vairāk piestāv krāšņums debesīs.»

3.lpp.

Paziņoti divu nozīmīgu konkursu uzvarētāji

Ar augstāk novērtēto uzņēmumu godināšanu Livonijas ordeņa pilī noslēgušies konkursi Labākais ēdināšanas uzņēmums Ventspilī 2014 un Labākais izmitināšanas uzņēmums Ventspilī 2014.

Četratā piekauj jaunieti invalīdu

Četri piedzērušies jaunieši novadā uz ceļa smagi piekāvuši alternatīvās aprūpes centra Žēlsirdības māja iemītnieku.

Aiztur narkotirgoņus – tēvu un dēlu

Pajucis ģimenes bizness kādiem narkotirgoņiem. Par šo nelikumīgo nodarbi Ventspilī policija aizturējusi tēvu un dēlu.

 

4.lpp.

Jābalso par mūsu dziedātājiem

Svētdien skatītāju balsojums noteiks konkursa Balss pavēlnieks uzvarētāju. Uz titulu pretendē arī četri Jūras akmentiņu priekšnesumi.

 

5.lpp. Ventspils muzejs aicina

6.lpp.Sports. Kausa īpašnieki kārtīgi pamocīti

Latvijas kausa izcīņā volejbolā VK Ventspils spēlētāji ceturtdaļfināla pirmajā mačā piekāpās pēdējo divu gadu uzvarētājai komandai Biolars/Jelgava, tomēr lika spēcīgākajiem pretiniekiem krietni pasvīst.

Novusistiem Eiropas godalgas

Ventspils novusa spēlētāji piedalījušies Eiropas kausa izcīņas sacensībās Priekulē, aizspēlējoties arī līdz godalgotajām vietām.

Aizķērās aiz soda metienu līnijas

Daudz kļūdoties no soda metienu līnijas un pieļaujot kļūdas arī svarīgos brīžos, BK Ventspils basketbolisti Eirokausa mačā savā laukumā ar 60:69 piekāpās grupas līderiem – Lokomotiv basketbolistiem.

7.lpp. Intervija. Mācīt citus – tā ir īpaša sajūta

Nu jau vairākus mēnešus Ventspils vakara vidusskolā ķīmiju un bioloģiju māca skolotājs DAINIS KRAUKLIS (34). Viņš desmit gadu strādājis par pedagogu Rīgas skolās un paralēli vada biedrību, kas motivē čigānu bērnus iegūt izglītību un iekļauties sabiedrībā. Arī viņš pats savas tautības dēļ ir saskāries ar negatīvu attieksmi, taču pašlaik ir sajūsmā par Ventspili, savu darbu un cilvēkiem apkārt.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: