Ventspils pilsētas Sociālais dienests no iedzīvotājiem saņēmis informāciju, ka pēdējo divu nedēļu laikā Pārventā aktivizējušies krāpnieki – sieviete un vīrietis, kuri uzdodas par sociālajiem darbiniekiem.

Sociālā dienesta vadītāja Dace Kaņepe skaidro, ka sociālais darbinieks klientu mājās apmeklē tikai pēc tam, kad iepriekš ir sazinājies un vienojies par iespējamo apmeklējuma laiku. Tikai īpašos gadījumos sociālais darbinieks var doties pie klienta bez iepriekšēja brīdinājuma, pamatojoties uz policijas vai bāriņtiesas pausto informāciju, lai noskaidrotu vai tā ir patiesa, kā arī lai sniegtu nepieciešamo sociālo palīdzību.

Iedzīvotājiem jāpievērš uzmanība, ka apmeklējot klientu dzīvesvietā, sociālie darbinieki ir ģērbti īpaši atpazīstamā jakā ar uzrakstu „Sociālais dienests”. Sociālajam darbiniekam, veicot apsekošanu dzīvesvietā, jāuzrāda dienesta apliecība ar fotogrāfiju, kurā minēts iestādes nosaukums, sociālā darbinieka vārds, uzvārds un personas kods.

Tā kā šomēnes ir uzsākta Ziemassvētku pabalsta izmaksa, Sociālais dienests aicina iedzīvotājus būt īpaši piesardzīgiem. Sociālā dienesta darbinieks pabalstu mājās piegādā tikai tiem pensionāriem un personām ar invaliditāti, kuriem ir pārvietošanās grūtības un kuri pabalsta piegādi mājās Sociālajā dienestā ir pieteikuši jau iepriekš. Ja pie iedzīvotājiem mājās mēģina iekļūt kāds, kurš apgalvo, ka ir sociālais darbinieks, bet nevar uzrādīt darba apliecību un par savu ierašanos nav informējis iepriekš, Sociālais dienests lūdz neuzticēties šai personai un neielaist savā mājoklī.

Vēršam uzmanību, ka iedzīvotājiem ir iespēja arī piezvanīt un pārliecināties vai persona, kura ir ieradusies kā sociālais darbinieks, tiešām strādā Sociālajā dienestā. Šādos gadījumos aicinām zvanīt Sociālā dienesta vadībai pa tālr. 63601200 vai 63601201.

Situācijā, kad nākas saskarties ar šāda veida krāpniecību, aicinām iedzīvotājus nekavējoties ziņot par notikušo atbildīgajām iestādēm - valsts policijai pa tālruni 110 vai pašvaldības policijai pa tālruni 63680808.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: