Šīs dienas Aldaris Latvijas Basketbola līgas (LBL) centrālajā mačā Mārupē tikās pašreizējā valsts čempionvienība "Ventspils" un jaunas ambīcijas izvirzījusī "Barons/LDz". Rīdzinieki vēl nebija gatavi uzveikt "Ventspili", spēlei noslēdzoties ar rezultātu 101:66.

Šīs nedēļas nogales centrālā spēle bija Mārupē, kur "Barons/LDz" (7-2) savā laukumā uzņēma čempionvienību "Ventspils" (5-1). Rīgas komanda nesen paziņoja par vēlmi atgriezties Latvijas basketbola virsotnē, ko varēja apliecināt šodien. "Ventspils" līdz 15. novembrim nebija izbaudījusi zaudējuma rūgtumu, bet šosezon neērtā "Liepāja/Triobet" sagādāja ventspilniekiem pirmo zaudējumu. Šobrīd gan var teikt, ka "Ventspils" pilnībā koncentrējas cīņām ULEB Eiropas kausā. Tikmēr "Barons/LDz" regulāri cīnās LBL un BBL turnīros, pēdējo maču aizvadot pirms trīs dienām un ciešot sakāvi pret Tamperes "Pyrinto".

Jau ar spēles pirmajām minūtēm iniciatīvu uzņēmās Kristaps Valters un Kaspars Kambala, izvirzot mājiniekus vadībā ar 6:2. Ar kopīgiem spēkiem "Ventspils" spēja veikt 8:0 izrāvienu un pārņemt vadības grožus savās rokās. "Ventspils" atslēgas spēlētāji pirmajā ceturtdaļā bija Mārtiņš Meiers un Trojs Bārnīss, kuri regulāri guva punktus, ļaujot savai komandai uzvarēt pirmo ceturtdaļu ar rezultātu 27:21.

Otrajā ceturtdaļā komandas saglabāja rezultativitāti, mača gaitu kontrolējot viesiem. Pēc trīs spēlētām minūtēm "Ventspils" jau atradās vadībā ar 34:21, kārtējo izrāvienu ar diviem precīziem tālmetieniem apturot Dāvim Zonnem. Sekoja 13:2 izrāviens no "Barons/LDz" puses, samazinot rezultāta starpību līdz nieka diviem punktiem (34:36). "Ventspils" tomēr spēja noturēt vadības grožus savās rokās. Īstajā brīdī pa tālmetienam trāpīja Māris Gulbis un Trojs Bārnīss. Līdz pirmā puslaika beigām komandas punktus guva pārmaiņus, viesiem dodoties atpūtā ar deviņu punktu pārsvaru - 47:38.

Ja pirmajā puslaikā "Barons/LDz" aizsardzība turējās, tad trešajā ceturtdaļā tā izjuka pa vīlēm. Pēc vairākiem neprecīziem metieniem abu komandu izpildījumā ceturtdaļas sākumā, Trojs Bārnīss un Akselis Vairogs nokārtoja 7:0 izrāvienu. Drīz vien šis izrāviens pārauga 13:2 izrāvienā, ventspilniekiem pilnībā kontrolējot spēli. Mājinieki biežāk sāka gūt punktus vien ceturtdaļas izskaņā - un tāpat vien no soda metienu līnijas. Pirms noslēdzošās spēles daļas "Ventspils" atradās vadībā ar rezultātu 76:52.

Pēc vēl viena neliela viesu izrāviena bija skaidrs, ka uzvarētājs šajā mačā ir zināms. Rezultāta starpība jau bija pietuvojusies nepieklājīgajiem 30 punktiem, bet šo robežu tomēr vēl nepārsniedza. Līdz ceturtdaļas vidum "Barons/LDz" basketbolisti sasparojās, bet īsā laikā ielaistie septiņi punkti atkal lika nonākt iedzinējos ar 29 punktu deficītu (64:93). Turpinājumā "Ventspils" turpināja graut savu šīs dienas pretinieku, gūstot arī vairāk par 100 punktiem. Spēle noslēdzās ar graujošu rezultātu 101:66.
 

"Ventspils" rindās rezultatīvākais ar 20 punktiem un sešām atlecošajām bumbām bija Trojs Bārnīss, bet vairāk kā 11 punktus guva vēl pieci basketbolisti. Vienu no labākajām spēlēm karjerā aizvadīja Dāvis Zonne, gūstot 17 punktus un šajā rādītājā esot labākais komandā. Attiecīgi 14 un 12 punkti Artūram Bricim un Kasparam Kambalam.

sportacentrs.com

Foto: bkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: