Pēc vairāk nekā 20 gadu pārtraukuma atgriezies Ventspils čempionāts motokrosā, kura mērķis ir pulcēt kopā visus šī sporta veida piekritējus.

Mačos var piedalīties ikviens interesents – sākot no bērniem un beidzot ar Masters klases braucējiem. Katram dalībniekam, izvērtējot savas spējas, ir iespēja izvēlēties, kādā meistarības klasē viņš vēlas startēt: Iesācēju, Amatieru vai Masters. Pavisam plānots aizvadīt trīs posmu sacensības, bet pēdējā posma mači notiks jau šīs nedēļas nogalē Jūrkalnes trasē. Maču sākums 23. oktobrī plkst. 12.

Novērota arī pozitīva tendence – pirmā posma mačos piedalījās 14, bet otrā – 23 braucēji. Otrā posma mači tika aizvadīti Zūru trasē, kurā sportistiem bija jāveic trīs desmit minūšu + 1 aplis gari braucieni. Bērnu klasē uz starta izgāja pieci jaunie censoņi, no kuriem ātrākais izrādījās Uvis Zaharāns, kas pirmajā braucienā finišēja tikai trešais, bet abos pārējos spēja uzvarēt, tādējādi triumfējot arī posma kopvērtējumā. Otro no trešās vietas šķīra tikai viens punkts, un tās attiecīgi izcīnīja Emīls Bišofs un Gatis Gruntmanis. Nākamajās vietās finišēja Deivids Dejus un Edgars Ziņģis.

Iesācēju un amatieru klasē katrā piedalījās astoņi braucēji. Iesācēju klasē par uzvarētāju kļuva Jānis Judko, kas pirmajā braucienā arī uzrādīja tikai trešo rezultātu, bet pārējos spēja uzvarēt. Otrais, atpaliekot tikai par vienu punktu, bija Igors Tanakovs, bet trešais – Andis Vīlaks. Tālākajās vietās finišēja: Raivis Grinbergs, Edijs Reimanis, Raitis Rijnieks, Juris Jansons un Gļebs Smirnovs.

Amatieriem visos trīs braucienos uzvarēja Eduards Rozenbergs, aiz sevis attiecīgi atstājot Robertu Skolmeisteru un Mareku Tanakovu. Aiz viņiem finišēja Guntis Spade, Viesturs Šauriņš, Jānis Pūpols, Ģirts Purviņš un Armīns Kronbergs.

Toties Masters klasē savā starpā spēkojās Arvis Sanders un Gvido Judeiks, bet ātrāks izrādījās Sanders.

Pēc sacensībām viens no to organizatoriem – Arvis Sanders – Ventas Balsij uzsvēra, ka šīs sacensības ir līdzīgas kā Nāc un sporto!, tikai motosportā, un tajās var piedalīties un spēkiem mēroties visi interesenti. «Šāda tradīcija pastāvēja līdz 1987. gadam, kad pēdējo reizi notika Ventspils čempionāts. Šobrīd ir ideja pulcēt kopā visus interesentus, lai piedalītos sacensībās kaut vai sava prieka pēc. Ir pozitīva tendence – pieaug dalībnieku skaits –, tāpēc radījām arī jaunu klasi – Iesācēji. Priecēja arī tas, ka Zūru sacensības bija apmeklētas arī no skatītāju puses. Jāpiebilst, ka šī posma sacensības notika sadarbībā ar trases saimniekiem Māri Šulcu un Zigmundu Rozenbergu. Paldies viņiem par veiksmīgo sadarbību! Tāpat visi sacensību uzvarētāji ieguva balvas no Rodeo, Sumatas un SIA Rudeņi. Katrā ziņā galvenais, ka cilvēkiem ir interese un prieks piedalīties. Nevajag baidīties, jo šajos mačos var piedalīties katrs, kam ir kaut neliela pieredze motosportā,» sacīja Sanders.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: