Ne visiem dārzā ir vieta, kur izveidot komposta kaudzi. Tāpēc lapas rudeņos daudziem kļūst par biedu, sērgu un problēmu nr. 1.

Ja laukos lapas mierīgākā novakarē kāds tālāk no mājām samet ugunskurā un nogruzdina kopā ar citām atmirušām augu daļām, neviens īpašu neuztraucas. Dedzinot lapas gruzd, piepildot apkārtni ar veselībai kaitīgām vielām, tāpēc to labāk nedarīt.

Tāpēc pilsētas blīvi apbūvētajos guļamrajonos šāda rīcība nav atļauta. Ventspilniekiem talkā nāk divas iestādes. Labiekārtošanas kombināta sanitārās tīrīšanas iecirknī par 53 santīmiem iespējams iegādāties maisus ar kombināta logo un iecirkņa tālruņa numuru.

Maisa izvešana ir iekļauta tā cenā. Ja maiss ar lapām pilns, tad pa tālruni iespējams pieteikt maisa izvešanu. Savukārt Komunālā pārvalde privāto māju īpašniekiem piedāvā no lapām atbrīvoties bez maksas. Melnajos, veikalos nopērkamajos atkritumu maisos, savāktās lapas (bez sadzīves atkritumu piemaisījuma), izliek ārpus žoga, zaļajā zonā. Piezvanot pa tālruni 63624269 piesaka lapu izvešanu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: