Eiropas kausa atlases otrā posma sacensības junioriem un Latvijas čempionāts šorttrekā veiksmīgi aizvadīti – mūsējie guvuši vairākus panākumus, kā arī sacensību viesi apmierināti ar teicamo organizāciju.

Trīs dienas Olimpiskā centra Ventspils ledus hallē valdīja šorttreks. Vairākās vecuma grupās sacentās gandrīz 170 sportisti no 11 valstīm. Vislielākā pārstāvniecība bija Polijas komandai, kura sacensībās piedalījās ar gandrīz 50 dalībniekiem. Latviju pārstāvēja vairāk nekā 30 sportisti no mūsu sporta skolas Spars. Vēl sacensībās piedalījās divi šorttrekisti no Ozolnieku ledus skolas Zemgale, kurus trenē bijusī mūsu šorttrekiste Evita Krievāne, kura Ventspilī pēc gandrīz gada pārtraukuma atgriezās sacensību apritē. 

Visu vecumu sportisti veica trīs distances, pēc kurām tika noteikts arī gala kopvērtējums. Gados jaunākie šorttrekisti veica distances, sākot no 333 metriem un beidzot ar 777 m, bet vecākie – no 500 m līdz 1500 m. Atsevišķās distancēs uz goda pjedestāla kāpa ievērojams skaits mūsu jauno šorttrekistu. Tomēr, lai maču kopvērtējumā iekļūtu labāko trijniekā, ir jāuzrāda augsta stabilitāte.

Trīs disciplīnu kopvērtējumā no mūsējiem labāko trijniekā spēja iekļūt: Ksenija Drāzniece – 3. vieta (Junioru E vecuma grupā), Roberts Krūzbergs – 3. vieta (Junioru E grupā), Anna Zelenkēviča – 3. vieta (Junioru D grupā), Roberts Zvejnieks – 1. vieta (Junioru D grupā), Marta Paškevica – 1. vieta (Junioru C grupā), Ilze Urtāne – 3. vieta (Junioru B grupā), Roberto Puķītis – 2. vieta (Junioru B grupā) un Jēkabs Saulītis – 1. vieta vīriešu konkurencē. Vēl pie divām zelta un vienas sudraba godalgas tika mūsu stafešu vienības.

Pēc mačiem Latvijas izlases un sporta skolas Spars šorttreka treneris Māris Birzulis izteicās, ka ir ļoti apmierināts un priecīgs par mūsu sportistu startiem: «Mūsējie nostartēja teicami, protams, bija arī neveiksmes un negadījumi, bet kopumā rezultāti ir ļoti iepriecinoši. Par to liecina arī lielais medaļu skaits sacensību kopvērtējumā. Vairākiem sportistiem šīs bija pirmās šāda līmeņa sacensības, taču viņi neapjuka un uzrādīja ļoti cienījamus rezultātus, kas liecina, ka esam uz pareizā ceļa. Tāpat vislielākā pateicība mūsu atbalstītājiem: SIA Robert Bosch, kafejnīcai Ledus Roze, Piejūras kempingam, SIA Coca Cola Hellenic, Olimpiskajam centram Ventspils, sporta skolai Spars un Ventspils Izglītības pārvaldei, ar kuru palīdzību notika šīs Eiropas mēroga sacensības.»

Mūsu Jēkabs Saulītis sacīja, ka viņa pārliecinošā uzvara nav nākusi tik viegli kā izskatījās: «Ventspils ledus ir smags, tāpēc vajadzīga laba fiziskā sagatavotība. Prieks, ka izcīnīju uzvaru, jo tagad došos uz Kanādu, kur piedalīšos Pasaules kausa posmos.»

Roberto Puķītis uzsvēra, ka ir nedaudz vīlies, jo neizdevās uzvarēt: «Cīnījos tikai par uzvaru, kaut kājas pēc divām sacensību dienām bija ļoti piedzītas. Žēl, ka neizdevās uzvarēt, bet tas tagad būs dzinulis turpināt vēl vairāk trenēties, lai gūtu uzvaras.»

Bijusī mūsu šorttrekiste Evita Krievāne bija nedaudz sarūgtināta, ka kopvērtējumā nespēja iekļūt labāko trijniekā (lai gan 1000 m distancē izcīnīja 3. vietu): «Par ko mazāk nebūtu loģiski domāt, jo jāuzstāda augstākie mērķi, citādāk nav vērts sportot. Ļoti labi, ka sacensības notiek tepat Latvijā, jo tā ir lieliska iespēja jaunajiem sportistiem piedalīties tik augsta mēroga mačos. Tāpat vēlējos piebilst, ka sacensību organizatori ir paveikuši lielisku darbu un mači ir noorganizēti augstākajā līmenī. Gribētu izcelt arī SIA Berds kafejnīcu ledus hallē, kura lieliski nodrošina visus dalībniekus ar ēdināšu. Reti kad gadās, ka ir apzināta precīza sportistu ēdienkarte.»

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: