LMT virslīgas spēlē mūsu FK Ventspils savā laukumā ar 0:1 (0:0) piekāpās Liepājas Metalurgam, tādējādi neizmantojot iespēju pietuvoties līdervienībai Skonto FC.

Apskati fotogrāfijas!

Ar šo zaudējumu mūsu futbolisti attālinājušies no šīs sezonas Latvijas čempionu titula un saglabā vairs tikai teorētiskas iespējas triumfēt čempionātā. Turklāt ventspilniekiem būs jāpieliek arī visas pūlēs, lai noturētu savu otro pozīciju, jo tagad liepājnieki atpaliek vairs tikai par vienu punktu.

Ventspils un Liepājas mača pirmās 20 minūtēs abu komandu izpildījumā varētu nosaukt par izlūkošanu. Tomēr pamazām ventspilnieki pārņēma iniciatīvu un sāka veidot bīstamus uzbrukumus.

Uzbrukumā labi darbojās Jurijs Žigajevs un Artūrs Zjuzins, kuri vairākkārt centās pārspēt pretinieku vārtsargu Viktoru Spoli.

Viens moments pirmajā puslaikā bija arī viesiem – Ventspils steidzīgi un pavirši izspēlēja soda sitienu pie saviem vārtiem, un bumbu pārtverta Takatumi Akahoši, kura sitiens tikai nedaudz lidoja garām vārtiem. Pēc pirmajām 45 minūtēm mūsējo pārākumu apstiprināja arī statistika: 4:0 pārsvars sitienos vārtu četrstūri un 4:0 arī izpildītajos stūra sitienus, diemžēl šis pārsvars neatspoguļojās gūtajos vārtos.

Otrais puslaiks bija pretējs un aizritēja Liepājas Metalurga zīmē, viesi daudz biežāk sāka apdraudēt mūsējo vārtus. Ventspilnieki izvēlējās pretuzbrukumu taktiku, tādā stilā mēģinot pārspēt liepājnieku aizsardzību un vārtsargu.

Vienīgie vārti tika gūti 77. minūtē, kad uz maiņu nākušais Deniss Rakels saspēlējās ar Vitāliju Kavaļausku, kurš savukārt nevainojami iespēlēja bumbu vārtu priekšā Takumi Akahoši.

Liepājas leģionārs nekļūdījās un, kā izrādījās, guva vienīgos vārtus spēlē, nodrošinot savai komandai uzvaru ar 1:0. Mača izskaņā mūsējie aktivizējās un centās atspēlēties, bet visi viņu centieni izrādījās neveiksmīgi, kaut iespējas bija.

24. kārtas spēlē zaudēja arī līdere Skonto FC, bet šo pretinieku neveiksmi mūsējie nespēja izmantot, tādējādi rīdzinieki saglabāja sešu punktu pārsvaru. Līdz čempionāta noslēgumam atlikušais vairs tikai trīs spēļu kārtas, tā ka vismaz teorētiskas iespējas mūsējie saglabā.

Ja atlikušajās spēlēs ventspilniekiem un liepājniekiem izdodas pārspēt Skonto FC, tad vienādu punktu gadījumā zelts tiktu mūsējiem labāku savstarpējo spēļu dēļ.

Tā kā Skonto trešā spēle ir pret FK Jaunība, kurā viņi noteikti arī uzvarēs, tad viss izšķirsies šajās divās spēlēs, ar noteikumu, ka arī pārējās spēles tiks uzvarētas.

Tā kā liepājnieki no Skonto atpaliek septiņus punktus, tad reāli viņi līdz čempionu titulam nevar aizsniegties, labākajā gadījumā var FK Ventspils nobīdīt uz otro vietu, tāpēc viņu intereses mačā pret Skonto var būt dažādas – dot cerību mūsējiem triumfēt čempionātā vai ne. Uzvaras gadījumā viņi var arī apsteigt ventspilniekus. 

Vadošā trijnieka atlikušās spēles:

27.10. plkst. 14. FK Ventspils–FK Jaunība

27.10. plkst. 17. SK Liepājas metalurgsSkonto FC

31.10. plkst. 14. FC Tranzit–SK Liepājas metalurgs
31.10. plkst. 14. Skonto FC–FK Ventspils

07.11. plkst. 14. Skonto FC–FK Jaunība
07.11. plkst. 14. FK Ventspils–FC Tranzit
07.11. plkst. 14. SK Liepājas metalurgs–JFK Olimps/RFS

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: