Basketbola klubs "Ventspils" piektdien, 15. oktobrī,  "MasterCard" Baltijas Basketbola līgas (BBL) Elites divīzijas spēlē tiksies ar Igaunijas klubu no Tallinas "TTU/Kalev".

Spēles sākums Olimpiskajā centrā "Ventspils" 18:30.

BK "Ventspils" BBL sezonu atklāja 29. septembrī, kad savā laukumā ar rezultātu 74:64 tika pieveikta Prienas "Rudupis" vienība. Uzvara pret lietuviešiem nenāca viegli, jo tikai trešās ceturtdaļas beigu daļā ventspilnieki spēja salauzt "Rudupis" cīņassparu. Par spēles rezultatīvāko spēlētāju kļuva Rašads Andersons gūdams 18 punktus, Akselis Vairogs pievienoja 15, bet Šauļus Kuzminsks - 13 punktus.

Pirmajā spēlē ventspilnieki tikās ar šīs sezonas vienu no Elites divīzijas pastarītēm, un arī šoreiz Ventspilī viesosies klubs, kas pagājušajā sezonā startēja BBL Izaicinājuma kausā. Pavisam šajā sezonā Elites divīzijā uzņemti četri jauni klubi - jau pieminētais "Rudupis", Tallinas "TTU/Kalev", Viļnas "Perlas" un zviedru klubs Norčēpingas "Dolphins".

Kā jau minēts, tad tā pat kā "Rudupis" vienībai, arī "TTU/Kalev" šī ir pirmā sezona BBL Elites divīzijā, tāpēc par "Ventspils" uzvaru jāšaubās nebūtu, bet...


Lai gan igauņi trīs spēlēs spējuši izcīnīt tikai vienu uzvaru pret otru Tallinas klubu "Kalev/Cramo", ar rezultātu 87:81, nenozīmē, ka šo klubu nedrīkst nenovērtēt. Pārējās divās spēlēs savā laukumā gan ciesti zaudējumi, taču igauņi šīs uzvaras pretiniekiem viegli neatdeva.

Vispirms ar 72:80 nācās atzīt Viļņas "Perlas" pārākumu, kas pagājušajā sezonā Roberta Štelmahera vadībā rādīja ļoti labu sniegumu. Ne velti Lietuvas čempionātā pērles lika pasvīst Lietuvas basketbola grandiem. Savukārt nedēļu vēlāk tika atzīts Rīgas "VEF" pārrākums. Arī šeit jauzsver fakts, ka "Vefiņš" uzvaru ar 71:77 spēja izcīnīt tikai pagarinājumā.

Līdz ar to "Ventspils" klubam uzvara viegli nenāks un paredzams, ka cīņa norisināsies par katru laukuma centimetru.

Par visu trīs spēļu rezultatīvāko spēlētāju kļuva Bambeils Osbijs, kas attiecīgi spēlē pret "Kalev/Cramo" guva 21 punktu, bet abos zaudējumos atzīmējās ar 20 gūtiem punktiem. Osbijs nav tikai kluba rezultatīvākais spēlētājs, bet arī labākais cīnītājs par atlēkušajām bumbām, ik maču vidēji savācot 11 bumbas. Tā pat igauņu uzbrucējs savā komandā ir labākais metienu bloķētājs ar vidēji 1,67 blokiem spēlē. Tieši Osbijs varētu sagādāt vislielākās galvassāpes "Ventspils" klubam.

Biļetes nopērkamas visās Biļešu servisa tirdzniecības vietās. Cenas paliek nemainīgas – skolēniem, studentiem, pensionāriem un invalīdiem Ls 0.80, bet pieaugušajiem LS 1.60 – 2.10

Nākamā spēle jau svētdien, 17. oktobrī, plkst. 17.00 Olimpiskajā centrā „Ventspils” MasterCard Baltijas Basketbola līgā pret citu Igaunijas klubu „Kalev/Cramo”. Spēle būs īpaša, jo tā nosaukta mūsu atbalstītāja NIKE vārdā un spēles apmeklētājiem būs iespēja iegūta pārsteiguma balvas, kā arī saņemt konsultācijas par NIKE produkciju.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: