No 14. oktobra līdz 25. novembra risināsies Piltenes teritorijas plānojuma grozījumu 1. redakcijas sabiedriskā apspriešana. Tie paredz, ka Piltenes pagastā jeb lauku teritorijā atsevišķu ciemu vairs nebūs, bet dažiem ciemiem mainītas robežas. 

Ventas Balsij skaidro Piltenes pārvaldes vadītājs Jānis Abakuks, salīdzinot ar dokumenta pirmo variantu, teritorijas plānojuma grozījumos  paredzētas izmaiņas attiecībā uz applūstošajām teritorijām, jo izdoti jauni MK noteikumi, ir izmaiņas ciemu robežās, respektīvi, jaunajā dokumentā atsevišķi Piltenes lauku teritorijas ciemu vairs nebūs, jaunajā dokumenta versijā būs iekļauti smilšu karjeri, kas iepriekš nebija, tāpat jaunais dokuments došot lielāku brīvību lauksaimniecības zemju izmantošanā, kas mazināšot birokrātiju.

Sabiedriskajai apspriešanai tiks nodots dokuments, kurā atstāti tikai četri ciemi ar dzīvojamo funkciju – Ūdrande, Karaļciems, Gārzde un Dziļģi, savukārt Landzei un Vecmuižciemam turpmāk vairs nav paredzēts ciema statuss. Plānots mainīt arī Gārzdes ciema robežas, kas varētu patikt vēja biznesa tīkotājiem. Jāatgādina, ka pagājušā gada vasarā Piltenē tika sarīkota sabiedriska apspriede par 11 vēja ģeneratoru un siltumnīcu būvniecības ieceri, kas iedzīvotāju starpā raisīja asas diskusijas, un notika aktīva parakstu vākšana gan par, gan pret ģeneratoru un siltumnīcu būvniecības ieceri.

Vēlāk gan izrādījās, ka Piltenes teritorijas plānojums neparedz šajā vietā vēja biznesa attīstību. Kā apgalvo novada domes priekšsēdētāja vietnieks Māris Dadzis, jaunā dokumenta versija nekādā ziņā nav izstrādāta, lai pavilktu konkrēto vēja biznesa projektu, taču vienlaikus viņš atzīst, ka šie grozījumi, kuros iecerēts mazināt ciema robežas, pavērtu tiem plašākas iespējas.

Apbūves noteikumi nosaka, ka šādus projektus nedrīkst attīstīt tuvāk kā 1 km no ciema robežām. Teritorijas plānojuma izstrādātāja Jolanta Gūža skaidro, ka ciemu robežas mainītas, ņemot vērā gan Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas atzinumu par Piltenes teritorijas plānojumu, gan, ņemot vērā Ventspils novada būvvaldes izsniegtās būvatļaujas, apbūves intensitāti un prognozes par būvniecības attīstību šajā teritorijā.

Dadzis sola, ka pašvaldība rūpīgi analizēs sabiedriskās apspriešanas laikā iesniegtos ierosinājumus un iebildumus. Sabiedriskās apspriešanas sanāksme notiks 23. novembrī plkst. 17.00 Piltenes kultūras namā.               

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: