Svinības izskanējušas, bet Ventspils 720. jubilejas gads turpinās. To ar īpašu degsmi atzīmē vairāki dziedošie kolektīvi, ko vada diriģente Ilga Buntika.

 Korus Slavjaņe un Lība, ansambļus Rudens roze un Windau vieno ne tikai tas, ka visus vada nenogurstošā Buntika, bet arī mīlestība uz dziesmu un savu pilsētu. Visi kolektīvi ar īpašu programmu piedalījās Pilsētas svētkos, bet ansambļi dziedāja arī Karlīnes ielas svētkos, atklāja senioru rudens balli un atsaucīgi tika uzņemti Oktoberfest pasākumos. I. Buntika ar saviem dziedātājiem ierakstījusi 14 dziesmas, kuru autori ir ventspilnieki, un ir padomā vēl viens muzikāli dzejisks projekts.

Kultūras centra sieviešu ansamblis Rudens roze ar panākumiem atgriezies no IX starptautiskā muzikālā TV festivāla Amberstar 2010, kas notika uz kruīza lainera Romantika. Savā grupā ansamblis ieguva 2. vietu un iespēju piedalīties II pusfinālā, kas notiks nākamā gada februārī. Ilga Buntika stāsta, ka ansamblis konkursā izpildījis divas dziesmas par Ventspili: pilsētas himnu Z. Liepiņa un L. Sēles Ventspils un M. Aivares un I. Bernicas Veltījumu Ventspilij.

Muzikālajiem kolektīviem Buntikas vadībā ir ieceru pārpilnība – galu galā Rudens rozei gaidāma piecu, bet korim Lība – desmit gadu jubileja. 10. reizi šogad notiks arī slāvu garīgās mūzikas svētki Ziemassvētku zvani, kam gatavojas Slavjaņe.

Ventspils vācu kultūras biedrības ansamblis Windau ar lielu entuziasmu piedalījās Oktoberfest pasākumos. Foto: Līga Gabrāne 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: