Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze (ZZS) 10.Saeimas sasaukuma laikā plāno turpināt darbu parlamentā, ne Ministru kabinetā.

"Savu vietu redzu parlamentā nevis izpildvarā," šorīt intervijā telekompānijas LNT rīta raidījumā sacīja Daudze, norādot, ka viņš šī sasaukuma laikā iesācis "daudzas labas un pareizas lietas", kuras gribētu turpināt, neatkarīgi no tā, vai ieņems Saeimas priekšsēdētāja vai kādu citu amatu, vai arī būs ierindas deputāts.

"Protams, pēc pārliecības, izglītības un pieredzes mana vieta būtu veselības ministrijā, taču uzskatu, ka tā būtu jāvada tās ministrijas pārstāvim, kur ir premjers un finanšu ministrs," sacīja Daudze, piebilstot, ka pretējā gadījumā rodas dažādas problēmas. Tāpat Daudze uzskata, ka Veselības ministrijas apvienošana ar Labklājības ministriju būtu kļūda, jo tādā gadījumā budžeta izdevumu samazināšanas procesā veselība nonāktu "pabērna lomā".

Daudze atzina, ka patlaban Saeimas priekšsēdētāja amats valdības veidošanas sarunās tiek pielīdzināts "kādam no nopietniem ministru amatiem", līdz ar to jaunais parlamenta priekšsēdētājs atkarīgs arī no tā, kā izveidosies koalīcija un kas to veidos.

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) jaunajā Ministru kabinetā cer iegūt zemkopības ministra un vides ministra portfeli, kas tradicionāli ir ZZS pārziņā, tomēr apvienības rezultāti Saeimas vēlēšanās vērtējami kā ļoti labi, līdz ar to ZZS lomai nākamajā valdībā cer uz lielāku ministru skaitu nekā patlaban esošie pieci, sacīja Daudze. Viņš arī piebilst, ka ZZS varētu pretendēt uz ekonomikas, satiksmes vai reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministra amatu, tomēr ministru portfeļu sadalījums nav izlemts - iniciatīvu valdības veidošanā patlaban uzņēmusies "Vienotība".

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: