Ventspilī, Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas procedūru kabinetā ir uzsākta vakcinēšanās pret sezonālo gripu, kas ir visdrošākais profilakses pasākums pret šo infekcijas slimību. Pieejamā vakcīna atbilst šosezon prognozētajam gripas paveidam.

Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas infekciju slimību nodaļas vadītāja Gunta Andersone iesaka jau laikus vakcinēties pret gripu, lai līdz tās aktīvākajam periodam mūsu organisms paspētu izstrādāt imunitāti.

Visaugstākais saslimšanas risks ir maziem bērniem, jauniešiem un cilvēkiem pēc 65 gadu vecuma, kuriem ir smagāka slimības norise ar dažādām komplikācijām.

Gripa ir akūta, sevišķi lipīga vīrusu infekcija, kas skar elpceļus un izplatās gaisa pilienu veidā. Izplatītākās gripas pazīmes ir pēkšņs sākums, galvassāpes, drudzis, paaugstināta temperatūra, kaulu laušanas sajūta, aizlikts deguns bez iesnām un sauss, mokošs klepus.

 

Gripas vakcīnas cenas nav mainījušās – pieaugušajiem Ls 7.50, bērniem Ls 6.50.

Slimnīcas procedūru kabinets darba dienās strādā no plkst.16:00 līdz 18:30, sestdienās, svētdienās pēc iepriekšējas vienošanās. Tālrunis uzziņām 636 20980 vai 26787299. Iespējami arī izbraukumi uz darba vietām, lai vakcināciju pret gripu varētu saņemt darba kolektīvi.

Vakcinācija ir maksas pakalpojums, ar procedūru kabineta cenām var iepazīties Ventspils slimnīcas mājas lapā www.ventspilsslimnica.lv sadaļā “maksas pakalpojumi”. Tāpat pacienti var vērsties ar veselības apdrošināšanas polisēm - to vai pacienta konkrētā apdrošināšanas kompānija šo pakalpojumu sedz, var noskaidrot slimnīcas reģistratūrā pa tālruni 636 24665 vai procedūru kabinetā.

Ventspils slimnīcas procedūru kabinetā var vakcinēties arī pret A un B hepatītu, kā arī saņemt tā saucamās ceļotāju vakcīnas pret dzelteno drudzi, holeru un vēdera tīfu, noformējot ceļotāju pases. Ar ārsta nozīmējumu kabinetā veic intramuskulāras un intravenozas injekcijas un venozus infūzus.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: