Latvijas motokrosa izlase pasaules junioru čempionātā Coupe de lavenir izcīna augsto devīto vietu.

Latvijas izlases sastāvā startēja arī mūsu motokluba Rodeo braucējs Toms Macuks, bet traumas dēļ mačos nevarēja piedalīties Sumatas MX sportists Niks Apfelbaums. Jāpiebilst, ka Latvijas izlase pirmo reizi piedalījās pasaules U21 čempionātā motokrosā, kas šogad notika Beļģijā un bija jauns izaicinājums jaunajiem braucējiem. Vēl mūsu izlases sastāvā bez Toma Macuka, kurš startēja MX2 klasē, cīnījās Dāvis Līvs MX1 un Augusts Justs Open klasē.

Sacensības sākās ar kvalifikācijas braucieniem, kuros 17 komandu konkurencē Latvijas izlase uzrādīja desmito rezultātu. Pašos finālbraucienos vislabāk veicās Augustam Justam, kurš pirmajā braucienā uzrādīja desmito rezultātu, bet otrajā spēja pakāpties par vienu vietu augstāk. Sekmīgus braucienus veica arī mūsu Macuks, kurš izcīnīja 16. un 12. vietu, kas vērtējams kā labs sasniegums. Neveicās trešajam komandas dalībniekam Dāvim Līvam, kurš spēcīgi traumēja potīti, kas liedza sekmīgi turpināt sacensības. Pirmo braucienu Līvs varonīgi nobrauca līdz galam, lai Latvijas komandai palīdzētu komandu kopvērtējumā, bet otrajā braucienā sportists neizgāja uz starta.

Komandu kopvērtējumā tika ņemti pieci no sešiem labākajiem rezultātiem, tādēļ bija svarīgi, lai Līvs veiktu vismaz vienu braucienu. Noteikti rezultāts būtu cits, ja Līvs būtu bijis spējīgs veikt abus braucienus, jo motokrosā daudz kas ir atkarīgs no vairākām niansēm. Jāpiebilst, ka finālbraucienos sportisti veica divus 30 minūšu + divu apļu braucienus.

Par Pasaules junioru čempioniem kļuva mājinieki Beļģijas sportisti, apsteidzot sīvākos sāncenšus holandiešus un Francijas braucējus.

Viens no Latvijas izlases menedžeriem Normunds Apfelbaums Ventas Balsij sacīja, ka sportistu uzrādītie rezultāti ir ļoti labi: «Bija ļoti spēcīga konkurence, tāpēc par katru vietu notika liela cīņa. Mūsu braucējiem tā viennozīmīgi ir laba pieredze, puiši arī ir ļoti apmierināti, jo varēja sacensties ar saviem vienaudžiem. Protams, vienmēr jau var teikt, ka varēja labāk, bet, neskatoties uz Līva izkrišanu, spējām iekļūt labāko desmitniekā. Te neviena komanda nebija ieradusies atpūsties vai tik tā vienkārši pabraukāties. Laika apstākļi sacensībās bija vienkārši ideāli – spīdēja saule un bija vairāk nekā 20 grādu silts. Pati trase ir ļoti reljefaina un cieta, līdzīgi kā jaunā trase Kandavā.»

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: