Ar lielu pārbīli tuviniekiem, piektdien laimīgi beidzās pirmās klases skolnieku – dvīņu puiku pazušana. Zēni pēc stundām nesagaidīja vecākus un izšmauca no skolas.

Bērnu meklēšanā tika iesaistīti zēnu vecāki un tuvinieki, kā arī valsts un pašvaldības policija. Ventspils pašvaldības policijas priekšnieks Jānis Arājs informē, ka par zēnu pazušanu informācija saņemta no bērnu tēva, kurš pulksten 14.25. ienācis policijas dežūrdaļā. Tika uzsākta bērnu meklēšana, taču jau pēc 20 minūtēm vecāki atzvanījuši, ka paši viņus atraduši netālu no slēpošanas kalna. Bērni bija izdomājuši uz mājām Vārves pagastā aiziet ar kājām. Noiets bija krietns ceļa gabals – no 4.vidusskolas.

Skolas direktore Dagnija Gromova atklāj, ka bija noticis pārpratums. Bērniem nebija laicīgi atbraukusi pakaļ mamma, jo bija domājusi, ka ir pagarinātā grupa. Taču piektdienās parasti tā nenotiek. Zēniem stundas beidzās pulksten 12.10, skolotāja zvanījusi vecākiem uz mājām, taču neviens nav atbildējis. Tā kā skolotājai bija jāsteidzas uz autobusu, tad zēni vecākus sagaidīt tika atstāti pie skolas dežurantes. Pēc aptuveni pusotras stundas zēni dežurantei nemanot, izšmauca no skolas. Puikas bijuši diezgan nepaklausīgi.

Arī dvīņu puiku vecmāmiņa Ventas Balsij atzīst, ka zēni bijuši kustīgi un žiperīgi. Viņi teju divas stundas bija nodauzījušies pa skolu un izdomājuši iet uz mājām kājām. Bērnu vecmāmiņa uzsver, ka 4.vidusskola ir ļoti laba skola un viņai nekādu pretenziju pret to neesot. Viņa ir ļoti pateicīga visiem dienestiem par operatīvo iesaistīšanos zēnu meklēšanā. Uztraukumi bijuši ļoti lieli, nākusi virsū tumsa, maz kur bērni varējuši pazust. Zēni atrasti ejot gar vecajiem kapiem, netālu no Ventspils Piedzīvojuma parka. «Bail pat domāt, kas notiktu, ja viņi būtu iegājuši mežā,» satraucas vecmāmiņa.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: