Sestdien plkst. 16.00 folkloras kopa “Zdravica” aicina visus krievu folklora cienītājus uz savu jubilejas koncertu „Mūsu atmiņas viļņos...”, kas notiks Kultūras centrā.

Gadi tiešam skrien kā stirnas... Šogad kopai ir 25. Ja visas dziesmas, kas tika izdziedātas pa šo laiku, saliktu vienā koncertprogrammā, tad koncerts turpinātos stundām ilgi. Un visas tās ir mīļas un tuvas kolektīva dalībniekiem, jo saistītas ar nozīmīgiem notikumiem kopas un katra dalībnieka dzīvē.

Kolektīvā apvienojas dažādu profesiju pārstāvji, kurus vieno liela vēlme veicināt dziedāšanas tradīciju izzināšanu, popularizēšanu un pārmantošanu,  turēt dzīvas savas tautas dziesmas. Atsevišķas kopas dalībnieces dzied „Zdravicā” no pirmās folkloras kopas pastāvēšanas dienas.

Savukārt kolektīva dibinātājas un vadītājas, Ventspils Mūzikas vidusskolas pasniedzējas Natālijas Cinkmanes nopelns ir tas, ka kolektīvs vēl joprojām attīstās un savā daiļradē nestāv uz vietas. Tāpat grūti ir iedomāties folkloras kopu „Zdravica” bez tās ilggadējas koncertmeistares, kolektīva dvēseles Ludmilas Baidarovas.

Jubilejas koncertā atsevišķās daļās tiks prezentētas dažādu kopas pastāvēšanas periodu dziesmas: liriskas un danču dziesmas kā muzikālo instrumentu pavadījumā, tā arī dziedātas „a kapella”, kazaku tradīcijas. Priekšnesumā īpaša uzmanība tiks veltīta tautas tērpiem un to nēsāšanas tradīcijām, kā arī publikai tiks piedāvāta iespēja kopā ar „Zdravicu” dziedāt sev mīļas un labi pazīstamas dziesmas.

Uz tikšanos ar krievu folkloras kopu „Zdravica” un krievu folkloras draugiem! Ieeja bez maksas. Koncertu finansiāli atbalsta Ventspils pilsētas dome un A/S “Ventspils Grain Terminal”.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: