BK "Ventspils" basketbolisti viesos ar 112:52 sagrāva BK "Jelgava" basketbolistus, līdz ar to nodrošinot "Aldaris" LBL regulārās sezonas uzvarētāju titulu.

23 punktus guva Džerajs Grants, bet 20 punkti un 13 atlēkušās bumbas Artjomam Butjankovam.

Maču Jelgavā ventspilnieki aizvadīja bez Ronalda Zaķa, bet spēlē sākās ar viņa kolēģa groza apakšas cīņās Artjoma Butjankova šovu - septiņi punkti pēc kārtas un 7:0. Ceturtdaļas vidū Džerajs Grants panāca jau 14:0, bet tikai pēc tam pirmo precīzo uzbrukumu izveidoja arī mājinieki. Trīs minūtes līdz ceturtdaļas beigām Māris Gulbis ar tālmetienu panāca 24:4, bet to noslēdza Sanda Valtera tālmetiens - 33:11. Otrā desmitminūte sākās ar vēl astoņiem punktiem pēc kārtas BK "Ventspils" rēķinā, un kļuva pilnīgi skaidrs, ka šajā mačā intrigas nebūs.

Viesi gan nedaudz piebremzēja ar punktu gūšanu, taču neļāva arī izvērsties mājiniekiem. Ceturtdaļu ventspilnieki noslēdza ar to pašu, ar ko sāka - izrāvienu -, puslaiku noslēdzot savā labā 56:18. Nelielas vaļības kurzemnieki atļāvās vien trešajā spēles daļā, tomēr uzvarēja arī to (27:20), bet pēdējās desmit minūtēs pārsvaru palielināja par vēl 15 punktiem, galu galā izcīnot iespaidīgāko uzvaru šajā sezonā 112:52.

Līdz ar to ventspilnieki nodrošinājuši pirmo vietu "Aldaris" LBL regulārajā sezonā un savā laukuma priekšrocības visu izslēgšanas maču laikā. Regulārā čempionāta pēdējo maču BK "Ventspils" aizvadīs sestdien, savā laukumā uzņemot "Turību".

bkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: