Piektdien, 11. aprīlī, plkst. 18 teātra namā Jūras vārti tiek gaidīti visi latviešu kino cienītāji, lai noskatītos Ilonas Brūveres dokumentālo spēlfilmu Tapieris.

Filma Tapieris ir stāsts par Oskaru Stroku - tapieri, krogus muzikantu, tirgotāju, uzņēmēju, avantūristu, patiesu  mīlētāju un Tango karali, stāsts par cilvēku, kas cīnās par sevi, savu dzīvi un savu mūzikas uztveri laikā, kad pasauli pāršalc lielās depresijas laiks.


Filma seko Oskara Stroka veiksmēm un neveiksmēm, balstoties uz iestudētiem aculiecinieku stāstiem, kino un valsts arhīva dokumentiem.

 

Ne vien Stroka tango ritmi ir tie, kas šodien liek atcerēties  komponistu. Ekonomiskā krīze šodienas eksistencei piedāvā līdzīgus spēles noteikumus un tapieris atkal ir mūsdienu prototips ar savu neveiksmīgo uzņēmējdarbību, mūžīgajiem parādiem un nemitīgajiem centieniem tikt ar to galā. Ar savu sapni par mūziķa karjeru, nerimtīgajām mīlestības alkām un visām ar to saistītajām, distancētam vērotājam šķietami tik  komiskajām nepatikšanām.

Lomās: Jakovs Rafalsons, Gints Grāvelis, Marija Bērziņa, Andris Bulis, Laimis Rācenājs, Juris Bartkevičs, Jānis Holšteins - Upmanis, Gidons Grīnbergs ar instrumentālo ansambli u.c.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: