Ventspils poliklīnikas valdes priekšsēdētāja Dace Sormule piektdien, 28. martā, piedalīsies starptautiskā konferencē „Efektīva primārā veselības aprūpe mūsdienu Eiropā”.

Konferencē apskatāmās tēmas ir svarīgi dzirdēt un apspriest ar nozares speciālistiem, lai Ventspils poliklīnikas vadība varētu kvalitatīvi plānot ambulatorās iestādes turpmāko darbu, ņemot vērā primārās veselības aprūpes attīstības tendences.

 

Veselības ministrijas un Pasaules Veselības organizācijas pārstāvniecības Latvijā rīkotās konferences mērķis ir aktualizēt primārās veselības aprūpes nozīmi, daloties starptautiskā pieredzē par efektīvākajiem risinājumiem tās stiprināšanā un kvalitātes uzlabošanā. Ciešā sadarbībā ar nozari ir sagatavots politikas plānošanas dokuments „Primārās veselības aprūpes attīstības plāns 2014.-2016. gadam”, par ko tiks diskutēts konferences laikā.

 

Pasākumu ar uzrunām atklās veselības ministre Ingrīda Circene un Pasaules Veselības organizācijas pārstāve Aiga Rūrāne. Konferencē būs dažādu speciālistu un ekspertu lekcijas par starptautisko pieredzi ar primārās veselības aprūpes finansēšanas modeļiem, kā pielāgot primārās veselības aprūpes politiku, lai uzlabotu pakalpojumu pieejamību un kvalitāti, par pacienta lomu un atbildību savas veselības saglabāšanā un par citām tēmām.

 

Primārā veselības aprūpe ir cilvēka pirmais saskarsmes posms ar veselības aprūpes sistēmu, kurā tiek risinātas galvenās iedzīvotāju veselības problēmas, nodrošinot atbilstošus veselības veicināšanas, profilakses, ārstniecības un rehabilitācijas pasākumus. Primārās veselības aprūpes stiprināšanas nolūkā Veselības ministrija šo – 2014. gadu – ir noteikusi kā Ģimenes veselības gadu.

 

Veselības ministrija izstrādājusi Primārās veselības aprūpes attīstības plāna 2014.-2016. gadam projektu, kas šobrīd tiek virzīts izskatīšanai Ministru kabineta sēdē. Plāna projekta mērķis ir stiprināt primāro veselības aprūpi kā pieejamāko, efektīvāko un visaptverošāko veselības aprūpes līmeni, palielinot primārās veselības aprūpes lomu profilaksē, diagnostikā un ārstēšanā, kā arī uzlabot primārās veselības aprūpes kvalitāti.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: