Pirmajā aprīļa nedēļā Ventspils Augstskolā norisinājās Projektu nedēļa Tulku ielā – iespēja Tulkošanas studiju fakultātes otrā un trešā kursa studentiem sadarboties, veidojot un realizējot dažādus ar tulkošanas nozari saistītus projektus.

Projektu nedēļa Tulku ielā ir radusies, pateicoties programmas vadītāja Dr. philol. Guntara Dreijera iniciatīvai, un tā varētu kļūt par jaunu, studentu iemīļotu tradīciju.

 

Ventspils Augstskolas studenti aprīļa sākumu aizvadīja brīvā un nepiespiestā gaisotnē, strādājot ārpus ierastā mācību ritma. Projektu nedēļas ietvaros studenti varēja izvēlēties starp tādām nodarbēm kā tulkošanas teorētisko un praktisko zināšanu izkopšanu, Ventspils, Liepājas, Rīgas un citu pilsētu vēstures iepazīšanu, Latvijas politiķu runas mākslas analizēšanu, ekskluzīvu tekstu lasīšanu un tulkošanu, kā arī augstskolas radošu reklamēšanu ar video un foto palīdzību.

 

Projektu nedēļa veiksmīgi tika izmantota kā alternatīvs mācību līdzeklis, ar kura palīdzību studentiem bija iespēja mācīties citādāk kā ikdienā, organizēt grupu darbu ārpus ierastās vides, veicinot sadarbību starp potenciālajiem kolēģiem, kā arī pilnveidot savas komunikāciju prasmes. Tā arī sniedza iespēju ieskatīties citās ar tulkošanu saistītās profesijās, piemēram, gida, žurnālista vai režisora profesijā un ļāva izpētīt iespējamos prakses vietu piedāvājumus.

 

Ventspils Augstskolā Tulkošanas studiju fakultāte ir pirmā, kas sarīko šādu projektu nedēļu. Tā ir devusi lieliskus rezultātus un visticamāk projektu nedēļa kļūs par brīnišķīgu tradīciju un tiks ieviesta arī citās studiju fakultātēs.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: