No 23. līdz 26.septembra, Maskavas apgabalā,  Luhovici (Krievija), notika Pasaules un Eiropas čempionāts svarbumbu celšanas sportā starp meistariem.

Sacensībās piedalījās vairāk nekā 300 sportisti no 17 valstīm.

Pasaules un Eiropas čempionāta programmā bija iekļauts: klasiskā divcīņa – raušana un svarbumbu grūšana, olimpiskā trīscīņa, grūšana - ilgais cikls, sprinta disciplīna, žonglēšana un svarbumbu celšana netradicionālā veidā.

Pirmo reizi piedalījās un kļuva par pasaules čempionu svararbumbu celšanas sportā, Olimpiskais čempions svarcelšanā Valērijs Šarijs. Sportista piedalīšanos šajās sacensībās sekmēja un veicināja jauniešus parādīt savus labākos rezultātus.

Pēc Starptautiskās Meistaru Svarbumbu celšanas sporta konfederācijas (МКМГС) uzaicinājuma, Latvijas veterānu svarbumbu celšanas sporta asociācija izlēma nosūtīt uz šīm sacensībām 8 sportistus, sešus veterānus un divas meitenes. Visi Latvijas sportisti paradīja labus rezultātus. No astoņiem sportistiem piedalījās trīs Ventspils svarbumbu kluba sportisti.


Jevgēnija Prokopenko un Jūlija Prokopenko kļuva par Pasaules un Eiropas čempioniem svarbumbu pāru žonglēšanā. Savu numuru viņas izpildīja bez kļūdām, un kļuva par labākajām no visiem sportistiem šajā vingrinājumā. Jevgēnija Prokopenko piedalījās vienā žonglēšanas sadaļā, un kļuva par pasaules un Eiropas čempionu. 12 kg svarbumbu raušanas vingrinājumā, Jevgeņija P., savā svara kategorijā, 5 minūšu laikā pacēla svarbumbu 135 reizes, izcīnīja zelta medaļu un kļuva par Eiropas čempionu.

Eduards Trusevičs piedalījās vienā nominācijā Pasaules čempionātā un četrās nominācijās Eiropas čempionātā. Visos vingrinājumos, Eduards uzstādīja labus rezultātus un ieguva zelta medaļas kļūstot par Pasaules un Eiropas čempionu.


Ar Starptautiskās Meistaru Svarbumbu celšanas sporta konfederācijas prezidija lēmumu - par izciliem sasniegumiem svarbumbu celšanas sportā, par izteiktu nozīmīgu ieguldījumu svarbumbu celšanas sporta attīstībā savā valstī un Pasaulē, par sportista meistarību, par sportista regulāru piedalīšanos Pasaules un Eiropas čempionātos, par uzstādītiem vairākiem pasaules rekordiem - parādot ideālu svarbumbu celšanas tehniku, par savu pieredzi nodošanai jaunajiem sportistiem - Eduardu Truseviču apbalvoja ar zelta goda zīmi "Cienījams Sporta Meistars".

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: