Latvijā ievērojamu popularitāti guvušas Stipro skrējienu sacensības, kurās savus spēkus izmēģinājuši arī vairāki ventspilnieki.

Spēku pārbaudes sacensībās notikušas jau divas sacīkstes, kurās risinājās gan vīriešu, gan sieviešu, gan arī komandu cīņas. Šie mači ir īpaši ar to, ka tā ir lieliska spēku pārbaude, pārvarot visdažnedažādākos šķēršļus, kā arī aizraujoša brīvā laika pavadīšana.

Sacensībās pulcējas dalībnieki no visas Latvijas, kas sev un citiem vēlas pieradīt, ka ir spējīgi pieveikt speciāli veidoto distanci. Dalībniekiem bija jāpārvar tādi šķēršļi kā Žana Kloda stilā – kāpšana kraujā pa nostieptu sauskravu pārkraušanas tīklu, Barbosa kross – skrējiens dūmu pilnā bērzu birzītē, Vai dies – smeļas mutē – apmēram pusotru metru dziļas un 15 metrus garas ar ūdeni pildītas un baļķiem pārsegtas tranšejas pārvarēšana.

Ko līdzīgu nākošgad, iespējams, redzēsim arī pie mums Ventspils Piedzīvojumu parkā. Tā pārvaldnieks Nauris Tālbergs Ventas Balsij atklāja, ka pats piedalījies Stipro skrējienā un kaut ko tādu labprāt realizētu arī Ventspilī, lai vietējiem iedzīvotājiem nav nekur jābrauc un pārējie interesenti brauktu pie mums, nevis mēs pie viņiem. «Stipro skrējienu sacensībās distance bija sešus kilometrus gara un daudz bija jāskrien. Man labāk patika šķēršļi, kuri bija jāpārvar, kas nemaz nebija tik viegli.»

Pārvaldnieks Ventspilī trasi iecerējis veidot ar daudz vairāk šķēršļiem un citiem pārbaudījumiem, lai nebūtu pārāk daudz skriešanas gabalu. «Lai būtu interesantāk, vajadzīgi vairāk šķēršļi un trase jāveido tā, lai tā būtu pieejama un veicama visiem interesentiem. Ja izdosies realizēt šo projektu, tad trase būtu pieejama ikdienā un tajā ik pa laikam notiktu arī sacensības. Trase aptvertu visu Piedzīvojumu parku un tam varētu apiet apkārt. Instruktori izsniegtu karti, pēc kuras vadīties, lai zinātu, kādi šķēršļi jāpārvar. Katrā ziņā šāda tipa sacensības ir ļoti vērtīgas un labas, tās saliedē kolektīvu un ļauj aizmirst par ikdienas problēmām. To dalībnieki var aktīvi atpūsties un jautri pavadīt laiku.»

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: