Ventspils Starptautiskajā Rakstnieku un tulkotāju mājā 2010. gada oktobrī mitināsies rakstnieki, dzejnieki un tulkotāji no Latvijas, Polijas, Vācijas, Igaunijas un Lietuvas.

   

Oktobrī Rakstnieku mājā turpinās dzīvot lielākā daļa no septembrī mājā dzīvojošajiem autoriem - vācu dzejnieks Krauss (Crauss) un poļu rakstnieks Žbigņevs Frončeks (Zbigniew Fronczek), latviešu dzejnieks Pēteris Draguns un literatūrkritiķis Rimands Ceplis, dzejnieks un tulkotājs Pēteris Cedriņš un dzejnieks Aivars Eipurs (Eduards Aivars).

 

Oktobra otrā pusē ieradīsies latviešu dzejniece Iveta Šimkus, rakstniece Krista Burāne, mūziķis Andrejs Eiguss, kas ar dzejnieku Semjonu Haņinu veido kopīgu dzejas projektu. Otru reizi viesosies arī igauņu rakstniece un tulkotāja no franču valodas Helle-Īrisa Mihelsone (Helle – Iris Michelson) un lietuviešu literatūrkritiķis un tulkotājs no angļu valodas Laimants Jonišis (Laimantas Jonušys).

Pirmo reizi dzīvos latviešu tulkotāja no itāļu, lietuviešu un spāņu valodas Dace Meiere, lai pabeigtu lietuviešu rakstnieces Kristinas Sabaļauskaites romāna "Silva Rerum" tulkojumu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: