Latvijas Futbola federācijas Disciplinārā komiteja (LFF DK) līdz pat sezonas beigām diskvalificējusi mūsu aizsargu Jevgēņiju Postņikovu.

LFF Disciplinārās komitejas sēdē tika analizētas iepriekšējās nedēļas nogalē aizvadītās Latvijas Virslīgas un 1. līgas spēles. Izskatot spēļu protokolus un tiesnešu ziņojumus, tika nolemts līdz pat sezonas beigām diskvalificēt FK Ventspils pamataizsargu.

Jāpiebilst, ka LFF DK sēdē diskvalifikācija un sodi tika piešķirti virknei futbolistu.

Visbargāko sodu saņēma jau minētais FK Ventspils krievu leģionārs Jevgēņijs Postņikovs, kas spēlē pret Jūrmalu-VV tika noraidīts no laukuma par tiesnešu aizvainošanu un nepieklājīgu (lamu) vārdu lietošanu. Postņikovam piespriesta diskvalifikācija uz piecām spēlēm, tādējādi šosezon Virslīgā laukumā viņu vairs neredzēsim. Jevgēņijam tāpat nāksies vēl samaksāt arī 300 latu soda naudu.

Tāpat pie diskvalifikācijas uz trīs spēlēm ticis mūsu pieredzējušais aizsargs Igors Savčenkovs, kas spēlē FK Jelgava rindās. Savčenkovs spēlē pret Skonto saņēma sarkano kartīti par tīšu sitienu pretiniekam. No viņa tiks piedzīta arī 150 latu kompensācija. Jāatzīmē, ka par pieciem brīdinājumiem vienā spēlē 100 latu sodu nāksies samaksāt arī FK Jelgava.

No citiem Virslīgas klubiem diskvalifikāciju saņēmuši Liepājas Metalurgs, Olimps/RFS un Blāzma. Liepājniekiem nākamajā Virslīgas spēlē nevarēs palīdzēt Dariuss Miceika un Intars Kirhners, olimpiešiem nāksies iztikt bez Dmitrija Daņilova, bet vienībai Rēzekne būs jāspēlē bez Vjačeslava Kondakova.

Jāatgādina, ka pirms kāda laika par disciplīnas pārkāpumiem FK Ventspils jau atskaitīja vienu spēlētāju – Aleksandru Solovjovu. Iemesls līguma laušanai ar futbolistu esot bijis atkārtotie disciplīnas pārkāpumi – spēlētājs vairākkārt uz treniņu ieradies alkohola reibumā. Tāpat Solovjovs esot pārkāpis līgumā noteiktās saistības.

Viņa atlaišanu iepriekš komentēja Latvijas Futbola federācijas ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis, kas norādīja, ka problēmas ar Aleksandru bijušas jau iepriekš – Skonto laikā un jauniešu izlasēs. «Solovjovs viennozīmīgi ir ļoti talantīgs spēlētājs un varēja spēlēt jau augsta līmeņa klubos, bet viņam ir smags raksturs un zināmas problēmas ar alkoholu. Domāju, ka viņam kaut kas nav kārtībā, ja viņš šādi rīkojas,» sacīja Mežeckis.

Tagad FK Ventspils palicis bez vēl viena pamatsastāva spēlētāja. Šoreiz iemesls – disciplīnas pārkāpumi laukumā, iepriekš – disciplīnas pārkāpumi kluba iekšienē. Viennozīmīgi šādi pārkāpumi ietekmē visu komandu un tās rezultātus laukumā. To nevar nosaukt par likumsakarību, bet spēles kvalitāti tas noteikti  neceļ un līdzjutējus tribīnēs nevairo.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: