Mūsu motokluba Rodeo braucējs Toms Macuks devies uz Eiropas Nāciju kausu motokrosā.

Latvijas izlasi pārstāvēs trīs braucēji: Dāvis Līvs (MX1 klase), mūsu Toms Macuks (MX2) un Augusts Justs (Open). Sākumā izlases sastāvā tika iekļauts arī mūsu Sumatas MX sportists Niks Apfelbaums, bet viņam iepriekšējās svētdienas treniņš izrādījās liktenīgs. Niks piedzīvoja sāpīgu kritienu, kas liegs viņam iespēju piedalīties Eiropas Nāciju kausā. Pēc apskates traumpunktā ārstu slēdziens bija skarbs – sportists guvis nopietnu traumu, kas neļaus viņam piedalīties sacensībās vismaz trīs nedēļas. Līdz ar to MX1 klasē Latvijas izlasi Holandē pārstāvēs nākamais rezervists – Dāvis Līvs. Eiropas Nāciju motokross notiks 2. un 3. oktobrī Markelo trasē, Nīderlandē.

Niks Apfelbaums Ventas Balsij apstiprināja, ka treniņā Ventspilī piedzīvojis neveiksmīgu kritienu. «Diezgan spēcīgi sasitu gūžu, un tas liegs man iespēju piedalīties Nāciju kausā. Protams, ir ļoti žēl, jo satraumējos nedēļu pirms sacensībām. Mūsu izlases gaitām tagad nāksies sekot līdzi ar interneta starpniecību. Nekas cits man neatliek kā nākamgad censties atkal iekļūt Latvijas izlasē.»

Toms Macuks pirms izbraukšanas uz Nīderlandi Ventas Balsij sacīja, ka ir diezgan labā formā un gatavs sacīkstēm. «Treniņi Markelo trasē mums nav paredzēti. Šī trase man ir pilnīgi sveša, jo tajā braukšu pirmo reizi. Vienīgi pluss ir tas, ka šī trase ir smilšaina, tieši tāda, kāda man patīk, jo savā ziņā segums ir līdzīgs Ventspils trasei. Domāju, ka Latvijas izlasei būs pa spēkam iekļūt labāko desmitniekā.» Kā galvenos favorītus Macuks minēja beļģus un mājiniekus – holandiešus. Bet Latvijas izlases tiešie konkurenti būs krievi un igauņi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: