Septembrī Sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS veiktās aptaujas rezultāti liecina, ka Ventspils domes darbību kopumā atzinīgi ir vērtējuši 90% pilsētas iedzīvotāju, tajā skaitā 15% aptaujāto norādījuši, ka domes darbību vērtē ļoti pozitīvi.

 Pašvaldības darbību negatīvi septembrī novērtējuši tikai 5% Ventspils iedzīvotāju.

Atbildot uz jautājumu „Kā Jūs vērtējat Ventspils domes darbību kopumā?", iedzīvotāji sniedza šādu vērtējumu: pozitīvi – 75,5 % , ļoti pozitīvi – 14,9 %, negatīvi – 5,4 %, ļoti negatīvi – 0.0%.

Raksturojot trīs labākos darbus, ko Ventspils pilsētas dome paveikusi pēdējā gada laikā, iedzīvotāji visbiežāk minējuši tilta celtniecību un remontu (30%) un ielu sakārtošanu un remontus (23%). Vairāk nekā 1/10 ventspilnieku nosauca arī tādus darbus, kā to, ka pilsētā notiek daudz pasākumu, svētku (15%), ir dažādas atpūtas un izklaides iespējas (14%), notiek pilsētas labiekārtošana (14%), tiek atbalstīti kultūras pasākumi (13%) un pilsētā tiek uzturēta kārtība un tīrība (12%).

Salīdzinot ar iepriekš veikto aptauju, šā gada septembrī biežāk uzteikta tilta celtniecība un remonts, ielu sakārtošana un remonts, atpūtas un izklaides iespēju nodrošināšana (tostarp minēts Mazbānītis un planetārijs), skolu, bērnu dārzu labiekārtošana, tas, ka pilsētā notiek daudz pasākumu, svētku (daudzi pieminējuši tieši Pilsētas svētkus), rūpes par bērniem, bērnu atpūtu (daudzi minējuši Jaunrades nama atklāšanu), ziedu kompozīcijas (īpaši uzsvērta ziedu paklāja izveide un Ginesa rekorda uzstādīšana), uzlabojumi ekonomikas, nodarbinātības jomā un tūrisma infrastruktūras attīstība. 

Šā gada septembrī veiktajā aptaujā lielākā daļa aptaujāto Ventspils iedzīvotāju atturējās nosaukt Ventspils domes sliktos (neveiksmīgos) darbus: 22% norādīja, ka "nav slikto darbu", bet 46% atbildēja, ka "nezina šādus darbus".

Aptaujātie, kuri minēja kādus neveiksmīgos darbus, salīdzinoši biežāk norādījuši uz problēmām ar uzņēmējdarbību (6%), problēmām ar ostas darbu, tranzītu (5%) un tiltu celtniecību, remontu (3%, norādīts uz tilta pabeigšanas aizkavēšanos).

Šobrīd saskaņā ar veikto telefonaptauju aktuālākās problēmas Ventspilī ir nodarbinātības jautājumu risināšana (26%), sociālo problēmu risināšana (18%), problēmas ar komunālajiem pakalpojumiem, īri (8%), medicīnas problēmas (7%) un ar pilsētas labiekārtošanu saistīti jautājumi (6%).

Kopumā veiktajā aptaujā tika aptaujāti 605 ventspilnieki vecumā no 18 gadiem. Aptauja par Ventspils pilsētas domes darbu tiek veikta regulāri – divas reizes gadā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: