Pēc vairāku gadu pārtraukuma Latvijas Televīzija šogad atkal piedalīsies Bērnu Eirovīzijas dziesmu konkursā, kas notiks 20. novembrī Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā.

Kopā ar jauno dziedātāju uz Minsku dosies arī četri Ventspils bērnu popgrupas "Jūras akmentiņi" jaunieši, kas priekšnesumā būs fona dziedātāji.

Šoreiz netiek veidota Bērnu Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālā atlase, bet pieņemts lēmums par LTV pārstāvi konkursā izvirzīt Šarloti Lēnmani, kura kļuva par šogad rīkotā LTV bērnu un jauniešu mūsdienu dziesmu izpildītāju konkursa "Balss pavēlnieks" uzvarētāju vecuma grupā no 12 līdz 16 gadiem.

Saskaņā ar 2010. gada Bērnu Eirovīzijas dziesmu konkursa nolikumu Lēnmane kopā ar komponistu Artūru Palkeviču un dzejnieku Guntaru Raču sacerējusi dziesmu "Viva La Dance" ("Dejo tā"), ko konkursā Minskā dziedās latviešu valodā.

Lēnmanei ir 12 gadu, un viņa ir Rīgas Juglas ģimnāzijas 6.c klases skolniece. Jaunā dziedātāja jau no deviņu gadu vecuma dzied vokālajā studijā "Rīgas akmentiņi" pie pedagoģes Līvas Bondares. Lēnmane jau paspējusi kļūt par divu starptautisku mūzikas festivālu laureāti - "Majowa nutka" Polijā un "Berliner Perle" Vācijā.

2010.gada Bērnu Eirovīzijas dziesmu konkurss tiešraidē būs skatāms LTV 1. kanālā 20. novembrī plkst. 21.15. Konkursa uzvarētāju noteiks gan žūrija, gan skatītāju telefonbalsojums.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: